Annons

Nio stipendiater får 115 000 från Jaderska Musikfonden

Lovisa Frantzich 30, får i höst sitt femte och sista stipendium från Jaderska Musikfonden. Ytterligare åtta begåvade och talangfulla musiker från Landskrona delar på årets stipendiesumma som är 115 000 kronor.

Jaderska Musikfonden har beslutat att dela ut 115 000 kronor till nio unga musikstuderande. Sammanlagt elva ansökningar kom in till årets stipendieutdelning, och sju av de nio stipendiaterna har tidigare fått stipendier.

Annons
 

Nya stipendiater är Alice Goldstrand, 19 år, och 18-åriga Cornelia Henrysson. Alice Goldstrand har avslutat en gymnasieutbildning med spetsinriktning inom musik på Spyken i Lund och går nu på en folkhögskola med inriktning på show och musikal, medan Cornelia Henrysson går sista året på Lars Erik Larsson-gymnasiet i Lund. Hon siktar senare på musikalutbildning i Kanada.

Stipendiater är också systrarna Ariana och Diana Jashari. Ariana går en sångutbildning på Furubodas Folkhögskola medan Diana går en spetsutbildning i klassisk musik på Malmö Latin där hennes instrument är flöjt. Dessa fyra får 10 000 kronor vardera.

Fem stipendiater tilldelas 15 000 kronor. De är Fabian Düberg, 24-årig tenor, som studerar vid Operahögskolan i Stockholm, Julia Andersson, 26 år, som går sista året på högskolan för scen och musik, knuten till Göteborgs Universitet, och Marta Saelöen, som studerar klassisk sång vid Mälardalens högskola. Fabian och Marta har fått stipendium fem gånger tidigare medan Julia nu får sitt nionde och därmed sista stipendium, eftersom antalet stipendier är maximerade till nio per stipendiat. Tillsammans med dessa tre som siktar på operakarriärer har också 27-årige slagverkaren Marcus Heier fått stipendium för sina studier vid Royal Academy of Music i London, där han siktar på en MA, Master of Arts. Sitt sista stipendium får Lovisa Frantzich, 30 år, som nu får sitt femte stipendium. Åldersgränsen för att få stipendium är nämligen 30 år. Lovisa siktar på en konstnärlig kandidatexamen i musikproduktion, och studerar också klassisk sång och violin med folkmusikinriktning.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser