Annons

BoIS med ena foten i divison 1

Frågan inför dagens bortamatch mot Gais var om BoIS skulle klamra sig fast vid det berömda halmstrået. Det var ju trots allt ”bara” fem poäng upp till en kvalplats med fyra omgångar kvar att spela om. Men efter 1-8 på de två senaste matcherna är det bara att inse fakta – BoIS åker ur Superettan. Dagens match slutade 3-1 till Gais. Visst finns det fortfarande en teoretisk chans att rädda kontraktet. Men då måste BoIS börja lirar fotboll på en nivå man inte varit i närheten sedan i våras, samtidigt som övriga resultat måste gå med laget. Hand upp på den som tror på det.

Gais inledde bäst. BoIS var dock med i matchen efter en halvtimmes spel och när hemmalagets Edin Hamidovic styrde in 1-0 i den 38:e matchminuten fanns det en del bortafans som försökte komma med bortförklaringar.

Annons
 

I andra halvlek började BoIS piggt men efter drygt tio minuter punkterade Edin Hamidovic effektivt all uppstudsighet då han effektivt utnyttjade virrigheten i BoIS försvarsspel och osnyggt kunde slå in 2-0 till Gais.

Med 20 minuter kvar på Gamla Ullevis matchur skulle hoppet tändas för de för dagen rödklädda BoISarna efter att Adi Nalic serverat Sadat Karim. BoIS skyttekung gjorde inga misstag utan kunde trycka in reduceringen till 1-2. Säg den låga som brinner i ett havererat försvar. Med tio minuter kvar tackade Dusar Djuric för detta och kunde slå in slutresultatet 3-1.

Som för att dra ut på plågan ytterligare så möts Värnamo och Gefle på måndag – lagen som ligger på vars en sida om BoIS i bottenträsket. Oavsett resultat är det förnedrande. Vinner Gefle ligger BoIS sist. Vinner smålänningarna är det åtta poäng upp till en kvalplats med tre omgångar kvar. Det är onekligen kört BoIS!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser