Guldmedalj på Svenska Cupen i Borlänge

Nicky, Melissa, Albert, Noel
Nicky Henricksson, Melissa Tairovska, Albert Carlsson och Noel Berg tävlade i Svenska Cupen i taekwondo i Borlänge.  Foto: Privat.

Landskrona Taekwondo Akademi hade fyra tävlande på den andra omgången av Svenska Cupen i Borlänge. Resultat: Fyra medaljer varav Nicky Henricksson gick hela vägen och bärgade guldet i sin viktklass.

Fyra av LTA:s unga elitsatsande ungdomar åkte tidigt på  fredagsmorgonen upp till Borlänge för att väga in och sedan tävla under lördagen. Svenska Cupen är Svenska Taekwondos elitserie som består av tre cuper och ett Svenskt mästerskap.
– SM avgörs faktiskt i Helsingborg i december. Det ska bli skönt och inte lika långt att åka till som Borlänge, säger Johan Berg klubbchef och tillika sportchef i Svenska Taekwondounionen.

Utövarna får rankingpoäng efter sina placeringar på cuperna och den som rankat sig högst i respektive viktklass kvalar därefter till landslaget.

Ett guld och tre brons blev helgens utdelning i Borlänge för Landskronaklubben.
Vi är väl inte helt nöjda med bronsen med tanke på att dom bara ger ett poäng och guld ger sju. Vi behöver vinna kommande tävlingar för att kvala till landslaget. Det blir en tuff uppgift, samtidigt så är det ett klart och tydligt mål att arbeta emot för både tränare och aktiva, säger Johan Berg,

Landskrona har ett ungt lag där hälften av helgens tävlande precis blivit juniorer  (15-17 år) och andra hälften är kadett er (11-14 år).
– Det tar ett par år att etablera sig så egentligen så har vi inte räknat med medaljer eller landslagskval i år utan tidigast hösten 2019.

Resultat från Svenska Cupen i Borlänge
Guld – Nicky Henricksson, just nu rankad 2:a i Sverige i kadett +65kg
Brons – Noel Berg, just nu rankad 3:a i Sverige i junior -73kg
Brons – Melissa Tairovska, just nu rankad 3:a i Sverige i junior -52kg
Brons – Albert Carlsson, just nu rankad 3:a i Sverige i kadett -45kg

Till arkivet