Annons

Staden planerar för ett digitalt framtidsboende

Tillsammans planerar nu tre aktörer för en smart visningslägenhet för ett digitalt framtidsboende.

Som en del i stadens digitaliseringsarbete bygger Landskrona Stad, Landskronahem och Landskrona Energi under hösten en smart visningslägenhet med fokus -“bo kvar hemma”.

Annons
 

Visningslägenhetens syfte är att ge både beslutsfattare och biståndssökande en möjlighet att se vad framtidens digitala välfärdstjänster innebär.
– Det är svårt att föreställa sig vad digitala välfärdstjänster innebär och genom en visningslägenhet får alla parter en unik möjlighet att få insyn i detta, säger Mia Wihlborg, från Landskrona Energi som leder projektet.

För Landskrona Stads personal inom omsorgsförvaltningen så blir lägenheten en möjlighet att utbilda sig och prova på den nya tekniken.
– Vi vet att framtidens omsorg ser annorlunda ut och bjuder på helt nya utmaningar, inte minst med tanke på att vi redan nu ser att fler och fler bor hemma längre. Vi måste börja jobba med dessa frågor redan nu för att vara förberedd,  säger Hazbije Dizdarevic, som representerar Landskrona Stad i projektet.

För Landskronahem är visningslägenheten ett sätt att testa hur framtidens boende kan se ut och vad som kommer behöver byggas in som standard i framtiden.
– Vi har tidigare i år beslutat att fibrera hela vårt fastighetsbestånd. Digitala välfärdstjänster var en av orsakerna till det beslutet. säger Patrik Karlsson, Landskronahems representant i projektet.

Visningslägenheten planeras byggas under hösten för att var klar för de första besökarna i början av 2019.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser