Mässa för att synas

Med van hand och utan några krusiduller och förberedda tal förklarade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg företagsmässan för invigd.
Med van hand och utan några krusiduller och förberett tal förklarade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg företagsmässan för invigd.

Klockan 11.00 på fredagen slog årets företagsmässa i Exercishallen vid Kasernplan upp portarna. Och en halvtimme senare invigdes mässan av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg. Den gemensamma nämnaren för utställarna är att synas.

Utställarna stod i rad och tog emot besökarna. Direkt vid ingången fick Landskrona Direkt en pratstund med Göran Green från GC Gruppen. Han är också med i Företagsarenan vilka arrangerar mässan.
– Det är viktigt för oss i GC Gruppen att synas på sådana mässor. Även om man inte gör någon affär på plats så träffar vi på många som arbetar på firmor vilka kan vara i behov av våra tjänster, säger han.

GC Gruppens ägare Göran Green i samspråk med Göran Olsson från GO Biltvätt.

När vi pratar med Göran Green kommer hans namne Göran Olsson upp. Han driver GO Biltvätt där man även kan tvätta sin hund i en speciell hundtvätt.
– Det är ju klart att de flesta som är här har bilar och många har även hundar. Klart man måste vara med att synas, säger Göran Olsson.

Inte långt bort står Petter Lindholm, en av grundarna av Brygghuset Finn. Någon öl få de dock varken bjuda på eller sälja.
– Nej, det är Systembolaget som sköter den biten. Av all laglig öl som säljs i Sverige så står Systembolaget för 75 procent. Resten säljs på krogen. Och vi har vår öl på båda ställen, säger Petter Lindholm.

Petter Lindholm överlämnar en broschyr till Anders Lindfors från Landskrona BoIS.

Den största anledningen till att Finn är på mässan är för att företaget står inför en stor förändring.
– Vi är just nu uppe i en nyemission och om denna pratar vi här. Målet är att vi ska växa. I år räknar vi med att tillverka cirka 200 000 liter öl. När nyemissionen är klar så kommer vi att sikta på att brygga en miljon liter.

Årets företagare i Landskrona 2014 , Martin Forsmark från Hälsomedicinskt Center hör med Roger Jönsson, VD på TEAMAB hur det är med hälsan.

Byggföretaget Teamab var också på plats och företagets VD Roger Jönsson informerade intresserade om företagets verksamhet.
– Vi har tre ben. Det är bygg, plåtslageri och målning, säger han och berättar om nyttan av att delta i mässan.
– Många som kommer fram till oss och pratar är företrädare för bostadsrättsföreningar. Det är en stor kundkrets som vi vänder oss till, berättar Roger Jönsson.

David Elg från Moob håller i trådarna runt företagsmässan.

Den som förmodligen arbetat hårdast med att få mässan att fungera är David Elg, till vardags byråchef på reklambyrån Moob.
– Jag har varit med att ställa ut tidigare men i år så är det jag som varit ytterst ansvarig för mässan. Och det har varit ett tufft arbete. Det är skönt att vi äntligen är här, säger han och ser sig om i den före detta exercishallen.

Målet i år är att få fler besökare till mässan.
– Då den låg längre ner på kasernplan så hittade folk dit direkt. Förra året när vi var här för fösta gången var det lite svårare. Därför har vi på olika vis gjort att besökarna ska hitta även hit och det tror jag vi lyckas med.

Ett större mål längre fram är att mässan ska växa.
– I år har vi även bjudit in företag som inte är medlemmar. Och till nästa år har vi planer på att även bjuda in företag från andra kommuner. Vi vill att Landskrona ska bli en stad där man vill arrangera mässor, säger David Elg.

Det svåraste har dock varit arbetet på hemmaplan.
– Det tuffaste är egentligen att få utställarna att verkligen tro på mässan. De är väldigt duktiga på deras område. Men just sådant som mässor är något som vi är bra på och då är det vårt jobb att övertyga, något jag tycker att vi lyckats bra med, avslutar David Elg.

På fredagen håller mässan öppet för branschfolk till klockan 16.00. Men på lördagen är allmänheten välkommen efter klockan 11.00. En halvtimme senare kan man lyssna på Max Lundmark, klubbchef på Landskrona BoIS, som berättar om klubbens vision om sin nya samhällsinriktning.

Hela programmet hittar du på foretagsmassan.se.

Till arkivet