Annons

Stor Landskronatrupp vid skånska mästerskapen

Samuel Almqvist stöter 53 kg. Foto: Marie Brodin.

17 av Landskrona Atletklubbs lite mer erfarna lyftare var i helgen i Helsingborg och tävlade på de skånska mästerskapen för seniorer. Halva gänget tävlade på lördagen och resten på söndagen. Glädjande var att Alex Karlsson och Oscar Leo var tillbaka på tävlingsflaket efter ett längre uppehåll.

Annons
 

Tävlingen största prestation stod Elsa Olsson för och det var innan tävlingen började. Strax innan invägningen upptäckte hon att hon vägde nästan ett kilo för lite för sin viktklass så på 35 minuter lyckades Elsa gå upp 1,5 kg med hjälp av vatten och bröd, berättar Eva Helgesson.

Personliga rekord radades upp på löpande band av de yngre atleterna medan åldermannen i sällskapet, Patrik Helgesson, lyfte på rutin med hjälp av tävlingens yngsta coach Elisa Lindeblad Donnerhag, 11 år. Louise Dahlgren och Sara Helgesson har båda som mål att kvala till SM 2019, båda har kvalgränsen inom räckhåll, endast några kilo saknas.

De nio tjejerna plockade totalt hem 5 guld, 8 silver och 8 brons. De åtta killarnas insats räckte inte lika lång, de fick endast med sig 3 silver och 1 brons.
– I lagtävlingen kom Landskrona AK på andra plats efter suveräna Sörby BoIS, avslutar Eva Helgesson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser