Fiasko BoIS!

Lördagens match mellan BoIS och Öster på Myresjöhus Arena i Växjö är en tillställning som alla med randigt hjärta vill glömma. Öster vann lekande lätt med 5-0 efter en fiaskoartad match. I början av andra halvlek smälldes en banger av vilket innebar att matchen avbröts i över en timme.

BoIS fick en mardrömsstart i matchen mot Öster. Efter en helt galen passning av Emmanuel Okine kunde Joao Pedro Gomez da Silva göra 1-0 till hemmalaget. Då hade det gått 30 sekunder. Att det sedan kastades in en boll från BoIS-läktaren mitt under ett Österanfall samt att Filip Pivkovski tjafsade till sig ett gult kort i fjärde minuten satte prägel på hela halvleken. BoIS spelade stressat, inget stämde. Därför var det inte orättvist när Dragan Kapcevic nickade in 2-0 i kamp med två BoISare samt Amr Kadourra i 40 minuten.

Om första halvlek startade olyckligt så finns det knappt ord för hur den andra halvleken drog igång. Det hade inte gått många sekunder innan någon i BoIS-klacken smällde av en så kallad banger. Detta fick domare Adam Ludebäck att blåsa av matchen. Inte förrän en dryg timme senare kunde spelet återupptas. Allt efter att hela BoIS-klacken fått lämna bortaläktaren med poliseskort.

När matchen väl blåstes igång så tog det bara fyra minuter innan domaren blåste straff till Öster och 3-0 var genom Simon Helg ett faktum.

Öster fortsatte att rada upp målchanser. 4-0 gjordes av Carl Johansson i minut 57 och efter en dryg timmes spel gjorde Dragan Kapcevic sitt andra mål och Östers femte.

Hade då inte BoIS något? Nej, knappast. Ett skott i burgaveln av Sadat Karim i minut 73 är det enda som står på anteckningsblocket men något skott på mål lyckades de randiga inte att få till.

Men om det fanns någon lite positiv sak i hela denna uppsjö av misslyckanden så var det att Dennis Olofsson gjorde ett inhopp i andra halvlek efter att han dragits med körtelfeber en stor del av säsongen.

Kan det bli värre? Ja, i skrivande stund leder BoIS räddningsplanka Värnamo med 3-0 på bortaplan mot Halmstad BK. Fullständig ridå!

Till arkivet