Annons

Kronan knep poäng i premiären

Iris Carlsson Hagel utsågs till matchens lirare i Kronans seriepremiär i division 1.

Efter en sommar full med fysträning och drygt en månads bollträning var det äntligen dags för seriepremiär i division 1, landets näst högsta serie. Nykomlingarna Kronan började med hemmamatch och för motståndet stod Falkenberg som placerade sig mitt i serien förra säsongen. Lagen möttes i U20 kvalet i våras och då vann Falkenberg ganska enkelt. Falkenberg slutade på fjärde plats i U20 SM förra året och har dessutom förstärkt sitt lag med en hemvändande tjej som gjorde en del elitseriematcher i EVS förra året. En mycket tuff match förväntades.

Annons
 

Men hemmalaget visade inga tendenser till premiärnerver utan tog ett järngrepp om matchen direkt. Efter två sets riktigt bra spel där Kronan lyckades trycka bort motståndarna från nätet med tuffa servar och bra anfall så stod det plötsligt 2-0 i set (25-20, 25-16) till hemmalaget och det var upplagt för en riktig succépremiär.
– Volleyboll är en sport där allt kan hända och i tredje set vaknade motståndarna till liv och fick betydligt bättre press i sina servar, vilket gjorde att vi inte kom till skarpa anfall. Vår servemottagning rasade helt enkelt, berättar Marie Saxne, coach för Kronan VBK som fick se Falkenberg ta tredje set enkelt med 25-18.

I fjärde set började Falkenberg på samma sätt och vår mottagning fungerade inte. Men drygt halvvägs in i setet började vi få ordning på spelet igen och vi gnetade oss ikapp och förbi till 24-23 och matchboll.
– Vi hade totalt tre matchbollar som vi inte lyckades förvalta och Falkenberg kunde istället ta vara på sin första setboll och utjämna matchen till 2-2 (26-28).

Inga uppgivna miner i Kronanlägret, i femte set gick laget ut hårt. Vid sidbytet hade Kronan 8-5, men sen tog det stopp. Falkenberg fick tryck i sin serve igen och hemmalaget lyckades aldrig riktigt hitta något motmedel utan setet gick till Falkenberg med 15-10 och matchen med 3-2. Detta innebär att Falkenberg tar hem 2 poäng och Kronan tar 1 poäng.

Det var en välspelad match med högt tempo och vi visar verkligen att vi hör hemma i division 1, poängterar Marie Saxne.

I Kronan utsågs Iris Carlsson Hagel till bästa spelare efter en gedigen försvarsinsats. Bästa poängplockare blev Maria Waldh med 19 poäng. Rakel Nilsson, 18 år, som gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro visar att hon blir att räkna med. Hon bidrog bland annat med 17 poäng. Även Agnes Johannesson, 16 år och yngst på plan, gjorde en kanoninsats.
– Men hela laget ska framhållas, vi har en väldigt ung trupp och 12 av 13 spelare har aldrig förut spelat på denna nivå, och den som gjort det, gjorde det för 11 år sedan. Det är en riktigt stark insats från oss och vi förlorar mot ett bra lag som har betydligt mer rutin än vi från dessa sammanhang. Visst var det snöpligt att vi hade matchbollar fram till 3-1 som vi inte klarade av att förvalta, men om ser till hela matchen så finns det mycket positivt att ta med. Vi vann en poäng trots allt. Vi behöver dock förbättra vår servemottagning och vi måste våga mer i jämna lägen. Men vi laddar redan för fullt inför nästa match, mot Ljungby den 6/10 på bortaplan. Vi är i helt rätt serie nu och det ska bli kul att följa tjejernas utveckling, avslutar Marie Saxne.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser