Annons

BoIS fast på nedflyttningsplats

Uppdaterad 21.20

Säg den glädje som varar. Så var det många randiga själar som tänkte i slutet av matchen mellan Halmstad och BoIS på tisdagskvällen. HBK vann matchen rättvist med 2-1 men med lite flyt så hade det kunnat bli en pinne hem till Skåne. Sadat Karim kvitterade Halmstads ledning  i minut 81 men exakt en minut senare sänkte Gabriel Gudmundsson BoIS med ett fräsande skott från distans.

Annons
 

Det var ingen sprudlande tillställning på Örjans Vall när BoIS mötte Halmstad BK inför 1 389 åskådare på tisdagskvällen. BoIS började ganska piggt men efter en stund visade hemmalaget varför de krigar om en kvalplats till Allsvenskan. BoIS hade några försök, framför allt genom Adi Nalic men han fick se sina distansskott antingen gå över eller hamna i famnen på Halmstads målvakt.

Hemmalagets anfall var både längre och vassare och därför var det ingen överraskning att de gjorde 1-0 i den 13 minuten genom Johan Oremo som utnyttjade ett missförstånd mellan Viktor Noring och Emmanuel Okine.

Drygt 20 minuter in i andra halvlek fick BoIS sin dittills bästa chans efter fint förspel av Filip Pivkovski och Adi Nalic men Sadat Karim fick se sin styrning smita utanför.

Han fick dock revansch i minut 81 då han petade in kvitteringen efter ett anfall på vänsterkanten.

Men så var det den där Gabriel Gudmundsson. Exakt en minut efter kvitteringen pricksköt han in 2-1 och därmed var BoIS ett slaget lag.

Närmast för BoIS väntar en oerhört viktig match mot Frej på IP på söndag. Allt annat än tre poäng innebär att BoIS med stor sannolikhet får kvala för att klara sig kvar i Superettan. Om laget inte får respass direkt.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser