Ven har fått en multiarena och utegym

Vens park och IP. Foto: Landskrona stad.
Vens park och IP. Foto: Landskrona stad.

Ven är tredje platsen i år där Landskrona stads satsning i byarna syns. Nu står en multiarena och ett utegym klart mitt på ön. Tillsammans med Hvens byaförening har fritids- och kulturförvaltningen tagit fram och utformat den nya anläggningen.

– Ledorden för oss har varit folkhälsa, gemenskap, integration mellan åldrar, klasser och nationaliteter, berättar Elisabeth Aldén från Hvens byalag.
– Detta för att stärka Ven som besök-, vistelse-, och bostadsort men också att stärka skolan och öka öns utbud.  Målet för oss är att underlätta för människor att träffas och umgås under enkla, lättsamma former och även för de som enkelt vill träna, berättar Elisabeth Aldén .

Resultatet blev en multiarena och ett utegym som under sommaren byggts på gamla fotbollsplanen vid Tycho Brahe-museet. Platsen kommer kallas Vens park och IP. Där har även blivit en grillplats och en paviljong med sittplatser under tak.
– Utegymmet på Ven, det sjunde i Landskrona, har nio stationer och skiljer sig en del från kommunens övriga utegym, berättar Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen.
– Dels i materialet, dels stationerna. Stommen är av trä medan resterande delar är i stål. Samma multiarena finns idag på två platser i tätorten, men på Ven har vi valt en annan färg på stommen, fortsätter Tom Sörensson.
– Det gäller även belysningsstolparna för att hela anläggningen ska hänga samman och samtidigt harmonisera med den vackra omgivningen, avslutar Tom Sörensson.     

Invigning 15 september
Lördagen den 15 september klockan 11.00-13.00 är det dags för invigning. Birgitta Persson, fritidsnämndens ordförande håller invigningstal. Därefter bjuds det på dansuppvisning med VAI! Dance and Art, prova-på samt gratis instruktion av gymmet. Hvens byalag och Landskrona stad bjuder också på enklare förtäring.

Ven har också fått ett utegym. Foto: Landskrona stad.
Till arkivet