Smartphone-skola även i höst

Få bättre koll på funktionerna i din smartphone. Det hjälper ledare från Cityidrott besökare på Anhörigcentrum med.
Nu kommer Cityidrott åter med en glad nyhet. Smartphone-skolan återkommer i höst. Få bättre koll på funktionerna i din smartphone. Det hjälper ledare från Cityidrott gärna till med på smartphone-skolan.

I februari 2018 genomförde Cityidrott sin första smartphone-skola för äldre i ett samarbete med Anhörigcentrum i Landskrona. Skolan pågick en kväll i veckan under en månads tid och blev väldigt uppskattat bland de 15 deltagare som gick utbildningen. Nu är det dags igen.

Syftet bakom smartphone-skolan är att låta två helt olika generationer att träffas där Cityidrotts ungdomar blir experter och utbildare i det som ungdomar idag är väldigt duktiga på.
– Redan efter första träffen där vi ville kartlägga på vilken nivå kunskapen låg hos våra deltagare, märkte vi att den grundläggande kunskapen var medelmåttiga. Det gjorde att vi insåg väldigt tidigt att denna utbildning skulle få en hög efterfrågan med tanke på den kunskap som våra ungdomar sitter på, säger Marcus Hansson, Cityidrott.

Enligt den utvärdering som gjordes efter utbildningen bland alla deltagare, var det tydligt att utbildningen var väldigt bra och alla deltagare ville gärna fortsätta utbildningen om de fick chansen att göra det.
– Såklart är det ett betyg som är väldigt roligt och utvärderingen ligger till grund för att vi vill fortsätta med denna typen av utbildning för äldre nu under hösten, fortsätter Marcus Hansson.

Den 1 oktober startar en ny grundutbildning på smartphone-skolan och pågår en kväll i veckan under en månads tid. Men det kommer även erbjudas en fördjupande utbildning för de äldre som upplever att de har så pass bra relation till sin smartphone att de klarar av fördjupande kunskaper.
– Våra deltagare befann sig på olika nivåer att vi såg det som en möjlighet att skapa två olika utbildningar som är på grund och fördjupande nivå. Vi kommer fortsätta att använda våra främsta experter i ämnet, vilket är våra ungdomar att instruera och förklara hur man gör i olika situationer. Vår förhoppning är att våra deltagare ska bli ett med sin smartphone och att vikan ta bort en del rädslor i vardagen som är kopplat till digitala verktyg såsom sin telefon, säger Daniel Glantz-Persson, Cityidrott.

Smartphone-skolan är gratis för samtliga deltagare att medverka på, men kräver att deltagare har en smartphone som de tar med till varje träff. Det finns begränsat antal platser och anmälan görs till antingen Cityidrott eller Anhörigcentrum.

Till arkivet