Annons

Säsongspremiär för Filmstudion

Som sig bör visas Filmstudions filmer på Biograf Maxim.

Måndagen den 24 september är det säsongspremiär för Filmstudion som då visar den chilenska filmen En Fantastisk Kvinna på Biograf Maxim. Vill man vara säker på att få plats på de senare visningarna så bör man passa på att köpa sitt kort redan på lördag.

Annons
 

Att En Fantastisk Kvinna går upp först är ingen tillfällighet.
– Vi har valt den för att den ska inleda HELA-veckan som ju slår ett slag för allas rätt att själv välja vem man vill vara, säger Eva Lindfors, ordförande i Landskrona Filmstudio.

Övriga filmer som visas är ”Vad ska folk säga” (8/10), ”Vår nya fröken” (22/10), ”I am not a witch” (5/11), ”Svanen” (19/11) samt ”Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap” (3/12).
– Den här terminen har jag ingen speciell favorit. Jag gillar självklart alla filmerna men jag tycker att I Am Not a Witch sticker ut. Den är fantasifull och tokrolig men ändå så allvarlig, säger Eva Lindfors och berättar om filmen.
– Den handlar om en stackars flicka som blir beskylld för att vara häxa och skickas till häxläger där det bara finns äldre kvinnor. Dessa utnyttjas som gratis arbetskraft ute på fälten och sitter fast i band från stora trådrullar. Gamla fördomar möter modernt liv i ett afrikanskt land. Man kan både skratta och gråta.

Sedan biografen byggdes om har Filmstudion mer är fördubblat antalet medlemmar.
– I dag har vi över 350 medlemmar. Ökningen beror nog till stor del på att vi nu visar på måndagar och inte på lördagar som tidigare. Det var ett lyckokast. Men tyvärr är det så att alla som vill vara med inte får plats. Förra terminen fick flera gå hem utan kort till 18.30-föreställningen.  Klockan 16 då vi har alla tre salongerna brukar det bli fullt men kl.13.30 brukar det finnas platser kvar. Då har vi de två stora salongerna och har möjlighet att hyra även den lilla.

I år är Filmstudion även involverad i Fotofestivalen som invigs på fredag.
– Jag vill slå ett slag för den franska dokumentärfilmen Faces Places som ska visas som ordinarie film under fotofestivalen på Filmstudions initiativ. Vi tänkte ha den på vårt program men vi tyckte den passar så himla bra under fotofestivalen så vi kontaktade Svenska Bio som tyckte det var en bra idé. Det är en fantastisk film. Man kan se den som en inledning till filmstudion, avslutar Eva Lindfors.

Förköp av medlemskort kan göras på lördag den 15 september klockan 10-12 på Biograf Maxim.

Mer information om höstens filmer hittar du på Filmstudions hemsida.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser