Äntligen en seger för BoIS

Filip Pivkovski Är en av tio spelare som är klara för spel i BoIS 2017 Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Filip Pivkovski visade vägen när BoIS bortaslog Falkenberg. Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Filip Pivkovski Är en av tio spelare som är klara för spel i BoIS 2017 Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Arkivbild. Filip Pivkovski visade vägen när BoIS bortaslog Falkenberg.
Foto: Ulf Bjarke, foto261.se
Uppdaterad 21.55

BoIS tog en mycket efterlängtad seger när man bortaslog serietvåan Falkenbergs FF med 2-1 på tisdagskvällen. Målskyttar var Filip Pivkovski och Monady Samuel som gjorde 1-0 och 2-0. Falkenberg reducerade dock snabbt men de randiga lyckades spela av matchen och därmed ta hem årets femte seger.

BoIS nye tränare Jack Majgaard Jensen fick bästa tänkbara start när de randiga besegrade Falkenbergs FF med 2-1. Första halvlek var mestadels jämn efter att hemmalaget haft en hög press i början. Men i slutet av halvleken hettade det till och det var Alexander Tkacz som såg till detta. Först hade han ett klockrent skott i stolpen efter en snygg framspelning av Akram Mansour. Någon minut senare räddade Tkacz hemmamålet genom att i en närkamp decimetrar från mållinjen få bollen till en hörna.

I andra halvlek började BoIS bäst och någon respekt för serietvåorna syntes inte. Med tanke på den vattensjuka planen så spelades det bra fotboll. BoIS spelade variationsrikt och det var inte orättvist när Filip Pivkovski petade in 0-1 efter 66 minuter.

Direkt efter målet tog Falkenberg över mer av spelet. Men i minut 82 genomskådade Monday Samuel en dålig passning i Falkenbergs försvar och han bröt bollbanan. Full fart framåt och lite iskyla på det. 0-2!

Det skulle dock inte dröja länge innan reduceringen kom. I minut 84 pricksköt Zlatan Krizanovic in 1-2. Men BoIS behöll kylan och kunde efter 96 spelade minuter jubla ikapp med de tillresta supportrarna efter en lika rättvis som efterlängtad seger.

Resan till ett säkrat kontrakt i Superettan 2019 är dock lång. BoIS ligger på kvalplats till division 1 men laget knaprade in på lagen just över strecket. Tilläggas bör dock att såväl Värnamo som Varberg, vilka ligger på platserna just under BoIS, har en match mindre spelad. Närmast för BoIS väntar just Varberg i en mycket viktig match på IP som spelas tisdagen den 18 september.

Till arkivet