Slutspurt i en juste valrörelse är igång

Den sista lokala politiska debatten inför valet hölls på Folkets Hus på torsdagen då Albins Folkhögskola bjudit in politiker till en debatt.
Den sista lokala politiska debatten inför valet hölls på Folkets Hus på torsdagen då Albins Folkhögskola bjudit in politiker till en debatt. Först ut att svara på frågor var Torkild Strandberg (L).

I Landskrona förbereder sig nu politikerna för fullt inför valet som avgörs på söndag. Slutspurten är igång. Landskrona Direkt har hört hur partiernas kalendrar ser ut samt kollat upp var valvakorna ska äga rum. Alla är också överens om att det varit en bra valrörelse.

Torsdagen har varit en mycket aktiv dag för många lokala politiker i Landskrona. På förmiddagen hölls ett möte med kommunstyrelsen och klockan 13.00 svarade politiker från de olika lägren på frågor som eleverna på Albins Folkhögskola funderat över. Under eftermiddagen dyker även Feministiskt initiativs partiledare Gita Nabavi upp på Slottscaféet då de håller Homeparty klockan 16-18.

På fredag kommer politiker att synas ute på gator och torg och så blir även fallet på lördag. Många kommer också att ägna sig åt dörrknackning runt om i staden.

Förutom att Gita Nabavi gästar Landskrona idag så kommer försvarsminister Peter Hultqvist (S) till Rådhustorget på lördag mellan klockan 10 och 12.

Partiernas valvakor hålls runt om i staden. Liberalerna går in till sin granne Mamma Teresa och moderaterna håller till i sin lokal rakt över gatan, på Storgatan 42. Socialdemokraterna kommer att ha traditionell valvaka med pytt i panna på Folkets Hus och i samma hus har Vänsterpartiet sin valvaka. Sverigedemokraterna väljer att följa valet på Hotel Öresund medan Feministiskt initiativ kommer att sitta hemma hos den lokala ordföranden Johanna Ivarsson. Centerpartiet tar sig till Studieförbundet Vuxenskolan på Ernst Ekstrands Plan. Var Miljöpartiet ska ha sin valvaka är inte bestämt ännu.
– Vi ska träffas ikväll och diskutera detta, säger Elvir Mesanovic, kommunalråd för partiet.

Politiken må ha olika åsikter i mångt och mycket. En sak är dock samtliga politiker som står som nummer ett på listorna överens om.
– Det har varit en juste och bra lokal valrörelse, sammanfattar Jonas Esbjörnsson (S) och får medhåll av sina ”kollegor”.
– Det blev ju så att valrörelsen skulle bli en vecka kortare eftersom valet tidigarelagts med en vecka. Men istället drog man starten två veckor tidigare. Men jag tycker också att det varit en helt ok valrörelse, konstaterar Torkild Strandberg (L).
– Vi fick våra valskyltar förstörda och så va de det där med att Sossarna påstod att vi ville införa marknadshyror. Annars har det varit det vanliga politiska gnabbet som pågår hela mandatperioden men det hör ju till, säger Stefan Olsson (SD).

För de som inte förtidsröstar så öppnar vallokalerna i Landskrona klockan 08.00 och stängas klockan 20.00 på söndag. Därefter väntas rösträkning. Vem som vinner valet, såväl på riks- som region- och kommunal nivå blir förhoppningsvis klart natten till måndagen den 10 september.

 

Till arkivet