Annons

Mottagning av nya kyrkoherden

Kyrkoherde Eva-Lotta Grantén har i uppdrag att leda all verksamhet inom Landskrona församling. Tillsammans med kyrkorådet styr och ansvarar hon nu för församlingens fortsatta verksamhet och utveckling. Foto: ANDREA KOLLMANN.

Den 2 september 2018 kl.10 inbjuder Landskrona församling till mottagning för den nya kyrkoherden Eva-Lotta Grantén i Sofia Albertina Kyrka. Hon påbörjade sin tjänst i församlingen den 21 maj 2018 och är även församlingens första kvinnliga kyrkoherde.

Annons
 

Eva-Lotta Grantén kommer senast från en tjänst som stiftsprost vid biskopens kansli i Lunds stift. Där var hennes uppdrag bland annat att leda viktiga satsningar som en del i stiftets strategiska arbete, främja och analysera stiftets församlingsinstruktioner samt ansvara för teologisk analys.

Det är inte Eva-Lotta Granténs första tjänst i Landskrona församling då hon tidigare har arbetat som arbetsledande komminister mellan åren 2007-2011. Med den nya tjänsten som kyrkoherde styr hon nu mot ett större ansvarsområde i en församling hon redan känner och tycker mycket om.
– Det känns mycket bra att vara tillbaka här i Landskrona. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla församlingen och bygga relationer med stadens invånare. Vi står i en utmanande period där fler och fler lämnar kyrkan och därför måste vi satsa ytterligare för att stärka vår plats och funktion i samhället. Det finns många sådana möjligheter här i Landskrona och det är jag glad över, säger Eva-Lotta Grantén.

Hon berättar att hon i sin föregående tjänst hade liknande inslag av strategiska tänkande
gällande verksamhetsutveckling och att det är spännande att nu få komma till en församling där allt verkligen sätts i praktik.
– Till skillnad från min föregående tjänst har jag nu en större möjlighet att träffa våra församlingsmedlemmar och kyrkobesökare. Det är något som jag har saknat under min tid på stiftskansliet och därför ser jag extra mycket fram emot att kunna skapa en dialog kring församlingens olika verksamheter.

Mottagningen för Eva-Lotta Grantén sker under festhögmässan i Sofia Albertina Kyrka söndagen den 2
september. Kontraktsprost Mikael Johansson medverkar som biskopens representant. Efter mässan
bjuds det på kyrkkaffe.Mottagning

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser