Agim slutar i BoIS

Med största sannolikhet har Agim Sopi gjort sin sista träning i BoIS. Den tidigare turbulensen i kombination med den senaste tidens resultat gjorde att han på måndagskvällen meddelade BoIS styrelse att han ville sluta, och det omedelbart. Någon ny tränare är inte kontrakterad men ett av namnen som nämns är den tidigare BoIS-spelaren Max Mölder.

– Agim kontaktade oss i går kväll och sade att han inte kunde fortsätta som tränare i BoIS mer, bekräftar klubbens ordförande Urban Jansson.

Stormen började redan förra året då delar av den dåvarande styrelsen ville ha bort Agim Sopi som tränare. Denna storm kulminerade i samband med föreningens årsmöte i våras då stora delar av styrelsen byttes ut.

När sedan fotbollssäsongen drog igång så började det snart gå knackigt och på slutet har laget rasat i tabellen och ligger nu på nedflyttningsplats. Enligt ordföranden orkar inte Agim Sopi längre.
– Han har haft det oerhört tufft, säger Urban Jansson.

– Jag har gjort allt jag kan för Landskrona BoIS och vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare och inte minst till våra fantastiska fans. Nu hoppas jag att laget får en nytändning och kan säkra Superettankontraktet. BoIS hör hemma i eliten, säger Agim Sopi till BoIS hemsida.
Klart är också att han slutar utan någon ersättning.

Just nu pågår jakten på en ny tränare. Ett av namnen som nämnts, bland annat i Helsingborgs Dagblad, är Max Mölder som tidigare spelat i BoIS samt varit tränare i ett flertal lag i lägre divisioner.
– Jag kan bekräfta att han är en av flera som vi är intresserade av men jag kan inte svara på om några förhandlingar har påbörjats, säger Urban Jansson.
De assisterande tränarna Fahrudin Karisik och Mats Andersson kommer att leda laget till en ny ersättare hittats.

Till arkivet