Annons

HIF vann rättvist över BoIS

En sammanbiten Agim Sopi kunde konstatera att BoIS inte räckte till mot HIF och att man inte lyckades med sin matchplan.

Det syntes tydligt vem som leder Superettan och vilka som ligger på kvalplats nedåt när BoIS gästade Olympia och HIF. Hemmalaget var klart bättre och de vann rättvist med 2-0 inför 13 395 åskådare. Det var dock aldrig riktigt hett som det brukar vara i derbyn.

Annons
 

Det ville inte riktigt tända när det var dags för Skånederby i Superettan på söndagen. Den största anledningen var att HIF var klart bättre än BoIS. De randiga gjorde inte bort sig på något vis och stod upp bra periodvis men det märktes, såväl på antalet rätt passningar som tempo i just passningsspelet att hemmalaget har gott självförtroende.
– Vi har fått bättre spets på vårt spel och det betyder att vi spelar stabilt i båda riktningarna, sade HIF-tränare Per-Ola Ljung efter matchen.

Ledningsmålet kom efter 24 minuter och det var matchens första målchans. Viktor Svensson och Philip Andersson var inte riktigt på tå när det kom ett högerinlägg och då kunde Andri Runar Bjarnason peta in bollen bakom en chanslös Amr Kadourra.

Efter en dryg halvtimmes spel hade Sadat Karim ett skott som gick över och det var halvlekens enda målchans för de randiga.
Faktum är att HIF inte heller lyckades skapa några direkt vassa målchanser förutom vid målet med tanke på spelövertaget.

Tempot för de båda lagen var snäppet högre i början av andra halvlek. Men än en gång visade HIF styrka, snabbhet och framför allt effektivitet. Det var Rasmus Jönsson som fick en boll i djupled och gjorde 2-0 via stolpen.

Med fem minuter kvar av matchen var HIF nära att göra 3-0 och på övertid hade BoIS en av mycket få chanser då Viktor Svensson nickade men bollen gick till en resultatlös hörna.

– Jag är besviken. Jag tycker att vi började bra men vi lyckades inte att hålla oss helt till matchplanen. Vi pratade innan om deras styrkor, exempelvis att Bjarnason är stark men det funkade inte. När sedan Rasmus Jönsson gjorde 2-0 så dog matchen. Vi räckte helt enkelt inte till idag, sade en dämpad Agim Sopi på den påföljande presskonferensen.

Per-Ola Ljung var betydligt mer uppåt.
– När tre av fyra läktare står upp och applåderar efter matchen så blir man glad. Jag är både stolt och nöjd, kommenterade han.

En kommentar till "HIF vann rättvist över BoIS"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Derbyt i bild

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser