Slukhål stängde Suellsgatan

Ett slukhål i Suellsgatan, jämte Västerpark orsakade ett pådrag under torsdagen kvällen.
Ett slukhål i Suellsgatan, i höjd med Västerpark orsakade ett pådrag under torsdagskvällen. Foto: Läsarbild.

Läsare har uppmärksammat oss på att det grävdes i Suellsgatan till ”långt efter midnatt” natten till idag. Nu visar det sig att det rörde sig om ett slukhål  som fick NSVA att rycka ut och åtgärda det akuta läget.

–  Vi har grävt i Suellsgatan på grund av att vi har haft en dagvattenledning som rasat. Detta uppmärksammades först som ett slukhål och därefter genom filmning av ledningen, berättar Lars Horrdin, gruppchef på NSVA:s avdelning rörnät i Landskrona.

– Ledningen är av dimension 400 och ligger på fyra meters djup därav fick vi arbeta långt in på natten. Nu har vi lagat ledningen provisoriskt och kommer att fortsätta med arbetet under nästa vecka med start på tisdag. Då på dagtid, utlovar Lars Horrdin.

Noterbart är att Suellsgatan jämte Västerpark (höghuset) kommer att vara avstängd till dess att arbetet är slutfört i slutet av nästa vecka.

Till arkivet