Annons

Förpackningsföretag bygger nytt på Kronan och nyanställer

Ecoleans produktionsanläggning i Helsingborg. Nu expanderar förpackningsföretaget och förvärvar ett 30 000 kvadratmeter stort markområde på Kronan för att etablera en ny tillverkningsanläggning.

Förpackningsföretaget Ecolean AB planerar att etablera en ny tillverkningsindustri på verksamhetsområdet Kronan i Landskrona. Kommunstyrelsen i Landskrona godkände idag köpeavtalet och Ecolean förväntas ta över marken efter beslut i kommunfullmäktige den 27 augusti. Något som på sikt kan leda till 100 nya jobb i kommunen.

Annons
 

Helsingborgsföretaget Ecolean expanderar sin förpackningsverksamhet och förvärvar ett 30 000 kvadratmeter stort markområde på Kronan i  Landskrona. Här tänker företaget etablera en ny tillverkningsanläggning. Markområdet ligger strategiskt, intill avfarten Landskrona södra på E6. I köpeavtalet ingår  en markoption på ytterligare 30 900 kvadratmeter. Om kommunfullmäktige godkänner köpeavtalet vid sammanträdet den 27 augusti väntas Ecolean starta sin tillverkning i Landskrona 2020. Fullt utbyggt räknar företaget med 100 nya tjänster.

– Ecoleans försäljningsframgångar fortsätter på ett globalt plan och vi är i behov av ytterligare produktionskapacitet. På verksamhetsområdet Kronan i Landskrona har vi hittat ett markområde som passar utmärkt för Ecoleans expansion med sitt läge nära E6. Dessutom har vi under ela köpprocessen haft en bra och positiv dialog med Landskrona stad, vilket har varit viktigt för oss, säger Peter L Nilsson, VD på Ecolean.

Ecolean utvecklar och producerar enligt egen utsago “innovativa lättviktsförpackningar för framför allt mejeri- och dryckesindustrin. Företagets produkter tillverkas av så lite råmaterial som möjligt, vilket innebär en mycket låg miljöpåverkan genom hela livscykeln. Ecolean samarbetar med några av världens största varumärkesägare.”

Förutom i Sverige har Ecolean verksamhet i cirka trettio länder och omsatte drygt 900 miljoner kronor under 2017. Ecolean är privatägt och har globalt 400 anställda, varav hälften arbetar vid produktionsanläggningen och huvudkontoret i Helsingborg.

På Kronan finns sedan tidigare bland andra Oatly, Stefan Pålssons lax, Santa Maria och tidigare i år slog hamburgerkedjan Max upp sina portar där.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser