Annons
Måndagen den 24:e januari
4.8°C 5.9m/s
Dagens namn: Erika

Nycirkus för alla på Kasernplan

Både skägg och hårflätor används i akrobatikkonsterna i Circus I love you.

I september bjuds Landskronaborna på nycirkus. Det är Circus I love you som ger tre föreställningar på Kasernplan den 14, 15 och 16 september. Akrobatik, spänning och balansakter på hög höjd utlovas.

Annons
 

Nycirkusen, med rötter i 1970-talets Frankrike må vara välkänd inom scenkonstvärlden men ännu inte av gemene person. Nyskapade internationella kompaniet Circus I love you kommer till Landskrona med en tydlig mission.
– Det är inte ovanligt att ordet nycirkus får människor att tänka på elefanter och män i kanoner, säger Julia Simon, producent för kompaniet Circus I love you.
Men några elefanter blir det inte, inga djur alls.
– Vi vill öppna nya ögon både för nycirkusen och för cirkusens spännande historia.

Circus I love you består av etablerade nycirkuskonstnärer, från olika länder och skapades för att kunna erbjuda en cirkus utan djur, som turnerar i Norden med eget tält. Bland medlemmarna finns grundare till de internationellt hyllade grupperna Sirkus Aikamoinen, La Meute och Sisters.  Det kommer att bjudas på allt från kinesisk påle till ”hårhängning” och rullskridskoakrobatik.

Musiken är också en viktig del. Samtliga akrobater spelar även instrument, och skapar tillsammans ett sväng som skulle kunna kallas ”power-balkan-punk med en finsk diskotwist”.

Biljetter köps förslagsvis på Landskrona museum.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser