Annons

Unik auktion inviger höstsäsongen

Skånes Auktionsverk har fyllt sina montrar med en gigantisk samling som kommer att gå under klubban på tisdag. Joakim Karlsson har bråda dagar.

På tisdag är det höstpremiär för onlineauktionerna på Skånes Auktionsverk och man börjar med en unik auktion. Samtliga 753 rop kommer från ett och samma hem och det finns mycket exklusiva objekt som kommer att gå under klubban.

Annons
 

Det är dödsboet efter flygvärdinnan Britt Palmquist i Båstad som Skånes Auktionsverk nu ska sälja delar av.
– Hon var flygvärdinna tidigt och samlade på sig objekt från hela världen under sina resor. Det betyder att det är en väldigt bred auktion vi har att se fram emot, säger Joakim Karlsson på auktionsverket.
– Bland mycket annat kommer otroligt exklusiva smycken att ropas ut. Men här finns även 24 tallrikar av Flora Danica vilket räknas som världens mest exklusiva servis.

Ett annat mycket speciellt objekt är en rölakanmatta i nyskick komponerad av Barbro Nilsson för Märta Måås-Fjetterström.
– Den ligger i sin originalförpackning och är aldrig använd. Det är något som jag aldrig varit med om under mina 17 år på Skånes Auktionsverk.

Ett antal ikoner kommer också att ropas ut och här har Joakim Karlsson förhoppningar.
– Det är mycket speciellt med ikoner eftersom det inte handlar om enskilda konstnärer utan vilka ”skolor” som de kommer från. En av de mest prestigefyllda är Palekhskolan och från denna har vi flera rop, säger Joakim Karlsson.
– Det är ett väldigt smalt område men med rätt besökare på auktionen så kan det dra iväg rejält.

Visning äger rum på Skånes Auktionsverk på måndag klockan 13.00 till 19.00. Onlineauktionen startar på tisdag klockan 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser