Annons

Ännu en förlust i slutminuterna

BoIS tränare Agim Sopi var bedrövad efter förlusten mot Degerfors.

Uppdaterat 21.55

Än en gång lyckades Degerfors sno till sig alla tre poäng mot BoIS genom att göra det avgörande målet i slutminuterna. Denna gång möttes de båda lagen på IP och i minut 88 sänkte gästerna BoIS då Erik Lindell dundrade upp bollen i nättaket bakom en chanslös Amr Kadourra. Förlusten innebär att BoIS är kvar på kvalplats till division 1.

Annons
 

Det kommer att bli en lång och nervös höst för BoIS supportrar. Laget är fast förankrat på kvalplatsen neråt och det är inte mycket som pekar mot att de randiga ska lyckas vända.

Det var åter tillknäppt i BoIS spel när Degerfors gästade. Bortalaget hade en betydligt högra procent gällande rätt adresser på passningarna och de hade därför mer av spelet även om de inte skapade särskilt mycket framåt.

Därför kom det inte som någon överraskning när Erik Björndahl skarvade in Degerfors ledningsmål efter en halvtimmes spel.

En stund senare gjorde de även 0-2 men målet underkändes på grund av offside. Ett av många tveksamma domslut under matchen. Istället visade Adi Nlic varför han är en av BoIS viktigaste spelare när han mycket vackert pricksköt in reduceringen via stolpen med knappt fem minuter kvar av halvleken.

Under andra halvlek var spelet jämnt och det var tydligt att inget av lagen ville släppa till något bakåt och många av de 1 735 på läktarna var övertygade om att matchen skulle sluta oavgjort. Men så blev inte fallet. Efter en försvarsmiss sköt en Degerforsspelare i ribban och på returen gjorde Erik Lindell inget misstag. Och därmed slog han spiken i kistan.

Noterbart är att Viktor Svensson spelade skadad hela andra halvlek.
– Jag frågade honom flera gånger men han sa att det bara rörde sig om en smäll. Därför spelade han hela matchen, säger BoIS tränare Agim Sopi.
Viktor fick dock åka till akuten för vård direkt efter slutsignalen och hur allvarligt det är får framtiden förtälja.

En som dock fick lämna planen skadad var Måns Ekvall som åkte på en rak höger av Degerfors målvakt i samband med en hörna.
– Målvakten har inte en chans på bollen. Därför borde vi fått en straff, säger Agim Sopi. Enligt rapporter från omklädningsrummet är det dock ingen fara med Ekvall.

Agim Sopi är mycket besviken men med blicken spänd i podiet i pressrummet intygar han att det är långt kvar.
– Det gäller för oss att fortsätta att kriga. Och vi kan inte nöja oss med enpoängare. Vi måste börja vinna.

Närmast väntar årets tuffaste bortamatch då de randiga ska möte HIF på Olympia söndagen den 19 augusti.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser