Annons

Politiska toppnamn till Landskrona

Snart drar den politiska cirkusen in på Rådhustorget. Idag var det emellertid lugnt.

Än har valrörelsen i Landskrona inte tryckt gasen i botten. Sakta men säkert börjar dock partierna växla upp. Politiker börjar så smått synas på gator och torg och igår kom de första lokala handlingsprogrammen i brevlådorna. På söndag ska staden affischeras. Därmed drar valrörelsen igång på allvar.

Annons
 

Med en månad till valdagen har Landskrona Direkt kontaktat partierna för att höra vilka arrangemang och besök lokalföreningarna planerar för.
– Våra besök och aktiviteter planeras på veckobasis. Jag har alltså ingen bild för hela valrörelsen. I nästa vecka kommer Mats Persson, ekonomisk/politisk talesman, på besök till enkla jobb på tvätteriet, säger Torkild Strandberg, Liberalerna.

Hans treklöverkollega från moderaterna, Torbjörn Brorsson, är inne på samma linje.
– Vi har givetvis flera kampanjer och andra typer av möten med våra väljare inplanerade. Dock har vi inte klart med vårt förbund om någon tilltänkt ministerkandidat kommer att besöka Landskrona.  Vi försöker vara med på de debatter som vi bjuds in till, säger han.

Socialdemokraternas oppositionsråd Jonas Esbjörnsson har koll på debatterna.
– Klart är att vi kommer att delta i debatterna med Sveriges Radio, torsdag 16 augusti som sänds från Landskrona klockan 15.00.  Samma dag på kvällen är vi med i Cityidrotts barnpanels utfrågning av politiker på teatern som leds av TV4-profilen Marcus Oscarsson. Vi medverkar dessutom på klimatfullmäktige den 18/7 hos PRO den 27 augusti samt på Engelska skolan två dagar senare och på Öresundsgymnasiet den 30 augusti, redogör han.

S har även klart med två ministerbesök i Landskrona. Måndag den 13 augusti kommer energiministern Ibrahim Baylan.
–  Ibrahim kommer att vara med på utåtriktade aktiviteter för att träffa väljare i Landskrona på Rådhustorget vid 12-tiden.

Onsdag den 22 augusti 13.30-15.30 kommer civilminister Ardalan Shekarabi (S) att besöka Landskrona.
– Under valrörelsen kommer vi att få besök av fler politiker men just nu är det inte bestämt av vem, säger Jonas Esbjörnsson.

Sverigedemokraterna har lyckats få toppnamnen inom såväl region- som rikspolitiken till Landskrona.
– Vi är ett viktigt fäste för SD, säger Stefan Olsson och berättar att regionråd, Patrik Jönsson, gästar Rådhustorget den 22 augusti kl.17:00 samt att partiledare Jimmie Åkesson kommer till samma plats den 31 augusti och håller tal mellan kl.10:00-11:00.

Även de mindre partierna rustar som bäst.
– Vi har ett planeringsmöte idag där vi ska spika fler punkter. Men klart är att vi ska presentera våra förstanamn på riksdags- och regionfullmäktigelistan i samband med andra aktiviteter söndagen den 2 september. Vi kommer då även att bjuda på underhållning. Annars blir det mycket traditionellt valarbete typ flygbladsutdelning och deltagande i så många debatter som möjligt, säger Christine Lenander,  Vänsterpartiet.

– Den 21 augusti kommer utbildningsminister Gustav Fridolin vara på Rådhustorget och samtala med väljarna. Detta sker cirka klockan 11.00 fram till klockan 13.00, berättar Elvir Mesanovic, Miljöpartiet.

Onsdagen den 22/8 kommer Centerpartiets talesperson i rättsfrågor, Johan Hedin, till Landskrona.
– Vi kommer att ha två offentliga möten dels på Ven och dels i Annelöv, avslutar Sven Svederberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser