Kraftig stank över staden

I fredags natt spreds en odör över staden. Högst troligt rörde det sig gödselspridning på åkrarna runt Landskrona.

Flera läsare uppmärksammade i fredags natt hur en mycket illaluktande doft spreds över Landskrona.
– En stank utan dess like spred sig just över Larvi och Fröjdenborg, det luktar som bränd avföring eller brända ben. Har något hänt som allmänheten borde veta?, undrade en läsare som kontaktade Landskrona Direkt vid 23.30-tiden på fredagen.

Kenneth Kallin, chef för hälsoskyddssektionen vid miljöförvaltningen svarar:
– Anledningen till lukten är med största sannolikhet gödselspridning inom jordbruket. På grund av den ovanligt varma och nederbördsfattiga sommaren så sprider man i år tidigare helt enkelt eftersom man skördat tidigare. Den höga temperaturen bidrar till att det luktar mer. Problemet bör dock vara över på några dagar, menar han.

Till arkivet