BoIS tappade ledningen mot tabelljumbon

Uppdaterad 21.55

Det var ingen munter tillställning när BoIS gästade tabelljumbon Värnamo på måndagskvällen. Den första halvleken var inte bra och den andra var ännu sämre. BoIS tog ledningen genom Monday Samuel i minut 17. Men bara tre minuter senare kvitterade den före detta BoISaren Pär Cederquist på straff. Några fler mål i matchen blev det inte.

Första halvlek var trevande. Inget av lagen ville eller kunde ta tag i taktpinnen. Hoppet hos supportrarna som rest till Småland tändes emellertid när Monday Samuel styrde in ett inlägg från vänsterkanten.

Men säg den glädje som varar. Ett par minuter senare gjorde Alexander Tkacz ner Pär Cederquist i straffområdet och den rutinerade anfallaren placerade själv in kvitteringen bakom Amr Kadourra. Några hetare chanser hade inget av lagen efter detta.

Närmast ett ledningsmål i andra halvlek var Pär Cederquist som först var centimetrar från att nicka in en frispark och sedan hade ett fräsande skott som Amr Kadourra tippade över mål. BoIS hade några halvchanser med glöden i straffområdet saknades.

Och inte blev minerna muntrare när såväl Alexander Tkacz som Sadat Karim drog på sig en varning och därmed är båda avstängda när BoIS tar emot Degerfors på fredag. Dessutom bars en skadad Edafe Egbedi av planen. Noterbart är också att Adi Nalic stod uppskriven i startelvan men tvingades stå över på grund av en allergisk chock.

Poängförlusten innebär att BoIS nu ligger på kvalplats till division 1.

Till arkivet