Nyheter och klassiker på årets Borstahusdag

Ett digert program är att vänta vid lördagens Borstahusdag där man dessutom kan passa på att köpa sig ett "smakkort" och testa vad som erbjuds på fem olika platser runt om i Borstahusen. Foto: Josefin Larsson.
Fiskaren Tommy Persson brukar öppna upp rökeriet och erbjöd nyrökt fisk när det vankas Borstahusdag. Foto: Josefin Larsson.

På lördag är det dags för Borstahusdagen som sedan elva år tillbaka är ett återkommande evenemang med syftet att lyfta fram det bästa från Borstahusen. 

– För många av oss som är verksamma här är Borstahusdagen sommarens höjdpunkt. Vi taggar till extra och lyfter fram det bästa vi har. Fokus är på mat, dryck, konst och design, men också havsnära aktiviteter för hela familjen. Dessutom bjuder vi in samarbetspartners och våra vänner för att utöka upplevelserna i Borstahusen denna dag, säger Niclas Lundblad, ordförande i Destination Borstahusen och krögare på Pumphuset och Borstahusens Hamnkrog.

Aktiviteter på både land och i hav 
Prova på alltifrån segling, kanot, trampbåtar och bubbelbollar till backklättring, krabbfisketävling och ponnyridning. Succén från förra året, när besökarna kunde åka upp i en lift och se Borstahusen och Öresund från svindlande höjder, är också tillbaka. 

En nyhet för i år är Borstahusrundan där man kan testa sina kunskaper i Borstahusens fiske, mat och historia. För den historieintresserade erbjuds en historisk vandring vid tre tillfällen under dagen med guiden Lena Svedberg.

Smakkort, jazz och lokala producenter 
I tältet på Hamnplan kan man under dagen lyssna på jazzmusik med lokala band, äta nygrillat från Borstahusens Hamnkrog, dricka 1413 Bryggkulturs nylanserade iste eller köpa med sig ingredienserna till kvällens middag från några av de lokala matproducenter som finns på plats.

Även i år erbjuds smakkortet där man får smakbitar från fem matställen i Borstahusen. Erikstorps Kungsgård, Pumphuset, Sund-Sill, Maggans Glasskiosk i Lill-Olas och Borstahusens Hamnkrog deltar. Smakkortet kostar 100 kr och säljs i begränsat antal på Pumphuset med start onsdag 18/7, samt under evenemanget i tältet på hamnplan. 

Borstahusdagen är på lördag den 21 juli. Det generella programmet och aktiviteterna pågår 12.00–17.00 om inget annat anges. Restauranger och butiker har ordinarie eller utökade öppettider.
Hela programmet hittar du på borstahusdagen.se.

Om Borstahusdagen 
Borstahusdagen arrangeras av Destination Borstahusen och Landskronasamverkan. Destination Borstahusen är en förening som har till ändamål att främja utvecklingen och tillväxten i Borstahusen genom att i nätverk bestående av föreningar, företag och offentlig verksamhet, utveckla produkter och tjänster som stimulerar besöksnäringen. Landskronasamverkan är en samarbetsorganisation som ägs av handel och övrigt näringsliv, fastighetsägarna och Landskrona stad, och verkar för handel och upplevelser i Landskrona.

Ett digert program är att vänta vid lördagens Borstahusdag där man dessutom kan passa på att köpa sig ett ”smakkort” och testa vad som erbjuds på fem olika smakställen runt om i Borstahusen.
Foto: Josefin Larsson.
Till arkivet