Annons

Bildextra från SM-veckan

SM-veckan 2-8 juli blev en formidabel succé.

SM-veckan är över för den här gången. 291 guldmedaljer fördelat på 52 idrotter delades ut och SVT sände 70 timmar från idrottsfesten. Nu lämnar Helsingborg och Landskrona över stafettpinnen för SM-veckan sommar till Malmö, där tävlingarna arrangeras nästa år.

Annons
 

Söndagen den 8 juli

Näst sista omgången av precisionshopp på Exercisfältet.

Lördagen den 7 juli

Såväl Bolibompadrakens framträdande som ett par idrottsgrenar fick byta starttid under lördagen då alla var sugna på att se Sverige-England.

Fredagen den 6 juli

Idrottsprästen Per Johansson är en flitig gäst på de olika SM-tävlingarna.
– Jag har delat ut vattenflaskor, solglasögon och lite godis idag, berättade han.

Så var även beachvattenpolon igång i den inre vallgraven på Citadellområdet. På fredagskvällen pågår matcher fram till klockan 21. Det är många som lyfter på ögonbrynen när de ser en massa badande idrottsutövare i den 22-gradiga vallgraven. Men någon större risk för sjukdomar föreligger inte. Inte om man får tro Tom Sörensson, projektledare på stadens fritidsförvaltning.
– Vi har tagit prover och dessa har visat att vattnet är tjänligt. Det betyder alltså att man kan bada, säger han.
Han betonar dock att allmänheten får hålla sig till andra ställen om de vill svalka sig.
– Det är egentligen fiskevatten och inte badvatten. Det betyder alltså att man inte får bada i vallgraven. Det finns andra badplatser.

I kanotpolo är målen på ställningar och “målvakten” gör vad han kan för att rädda med paddeln.

Fartfyllt värre var det i vallgraven när Skellefteå besegrade Linköping 2 med 5-1 i kanotpolo. Finalerna avgörs imorgon, lördag.

I bangolfens herrjuniorklass vann Rasmus Bergqvist från Skoghalls BGK, silvermedaljör blev Jonathan Rydberg, Olofström, Bronsmedaljör blev Jonathan Arab-Ekman från Södertälje BGK.

Torsdagen den 5 juli

Landskronas stjärna i de alpina backarna, Alexander Köll, hade kört ett träningspass innan galan.

Då Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation firade sitt 100-årsjubileum med en Idrottsgala på Lagunen delades det ut många priser. Bland annat så fick 10 ungdomar motta stipendier.

Lisamedaljen tilldelades Oskar Hoff, Landskrona Simsällskap

Lägger man 20 timmar i veckan  (och gjort så i 20 år) utan betalning, som Linda Bondesson gör i IK Wormo, då är man en värdig vinnare av Ledarkannan.

Priset för årets unga ledare gick till Gustav Hemström i BK Landora. Dessutom fick Kronan Volleyboll pris för årets förening och LISAs ordförande Gunnar Nilsson prisades för sitt mångåriga arbete med föreningslivet i staden..

Ridsporten är för första gången en del av SM-veckan. Landskrona Ridklubb bjuder in till prova på ridning på Citadellområdet
och tävlingar i paradressyr går av stapeln på Viarps Kör- och Ridklubb, vilka invigs på lördag. Vill man åka kollektivt till tävlingarna avgår bussar till Viarps Kör- och Ridklubb från Landskrona (se turlista på vkrk.se).

Ponnyridning är alltid populärt.

Martin Olsson, Billberga sänker säkert en putt.

Sportjournalisten Ola Wenström missade en långputt med minsta möjliga marginal på hål 13.

… historien upprepade sig på hål 15. Möjligen pallade Ola Wenström inte pressen från pressen. Han lurar dock i vassen på en delad nionde plats….

… tillsammans med Jesper Nilsson från Landskrona GK, tre slag under par. Jesper Nilsson gick förövrigt i samma boll som  banläggare Peder Alberoth, två under par,  och den något “febersjuke” regerande inofficielle svenske mästaren Tommy Svensson, som gick på par. Å´andra sidan lirade Jesper “med fel fot”.

Karin Sjödin, före detta golfproffs och fotbollsspelare som junior, hade ingen bra torsdag. Delad tiondeplats, och näst sist av damerna, är inget att skryta med.

Peter Brodén, Ekholmsnäs Golf, Lidingö träffade en cyklist vid utsparken på hål 14. Bättre gick det på det femtonde.
– Ett bra arrangemang och en fin bana, berömde han.

Något märkligt, kan tyckas, är det att BoIS-spelaren Dennis Olofsson (bilden) ligger på en delad 27:e plats, två slag över par och ännu konstigare är det väl att Sadat Karim återfinns först på plats 50 (av 52 möjliga) hela 13 slag över par.

”Håvdam” Jessica Westman fick jobba hårt. Här hjälper hon Dennis Olofsson för andra gången(!) på hål 18.

 

Onsdagen den 4 juli

Lagunen är en succé. På onsdagen vallfärdade Landskronaborna till platsen för att se Ola Selmén och Världens snabbaste allsång innan det var dags för utebio.

Ola Selmén hade inte svårt att få igång publiken.

Även de som inte ville sjunga allsång hade att göra.

De yngre verkar gilla parqour.

SM-simningarna är i full gång. Här går startskottet för finalen på 50 meter ryggsim för damer. Loppet vanns av Ida Lindborg från Malmö Kappsimningsklubb

Under onsdagen har träningsspel pågått under hela dagen på footgolf-banan i Slottsparken. Under torsdagen är det dags för kvalrunda där bland annat BoIS:arna Sadat Karim och Dennis Olofsson kommer att spela. Från arrangörshåll rapporteras det att Jesper Nilsson (tränare och välbekant profil inom den lokala fotbollen) hålls som en av favoriterna. Ett av de stora affischnamnen i footgolf-SM, Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson, har lämnat ett sent återbud till tävlingen då han har dragits med skadeproblem under våren och måste fokusera på den allsvenska återstarten. Startfältet innehåller dock flera intressanta namn så som Karin Sjödin, tidigare LPGA-proffs, som länge valde mellan fotboll och golf samt Ola Wenström, tv-ankare i Viasats sändningar från Champions League och Premier League.

En siesta i skuggan (25 grader) i anslutning till footgolfen kan vara på sin plats en sommardag som denna.

Tisdagen den 3 juli

Marcus Hansson från Cityidrott fixar bröllopsfrisyren.

 

Någon minut i 16. Klicka på pilen!

På första parkett i “Tältet” satt Lars-Göran “Sluggo” Johansson…

…och vid utomhusskärmen hade Johan Cöster varit tidigt på plats och fixat fina platser.

Coverkollektivet gjorde en rasande grann spelning i pausen på matchen. Daniel Nyman och Filip Siljemark har all anledning att se nöjda ut.


Segern är vår! Klicka på pilen!

Krögare Niclas Lundblad kan inte annat än vara glad över den succé det blivit nere på Lagunen och arrangemangen avlöser varandra i veckan.

Jonny Karlsson och Daniel Glantz-Persson från Cityidrott pustar ut en en makalös dag på Lagunen.

Jonas Swärd och Helena Grönlund hade det desto lugnare på Konsthallens Café.

 

 

Måndagen den 2 juli

Prova på motocross kan man göra inne på Citadellområdet under veckan. Dock får man ha lite vana om man ska ge sig på det stora hoppet.

Nowa Johannesson var en av deltagarna när GF Idrott bjöd in till ett träningspass på måndagen.
– Nu ser vi fram emot fina tävlingar i veckan och på söndag finns jag naturligtvis på plats på Helsingborgs Arena och följer finalpasset i gymnastik, sa Bodil Pettersson, ordförande i GF Idrott.

En tung kvartett som ska se till att VM-veckan i Landskrona blir en succé. Niclas Lundblad, krögare som håller i festtältet i Lagunen, Jonny Karlsson från Cityidrott, Gunnar Nilsson ordförande i LISA och Almir Hodzic från fritid- och kulturförvaltningen.

I väntan på tisdagens invasion. Sverige – Schweiz kan följas både inne och ute.

En kommentar till "Bildextra från SM-veckan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt |

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser