Annons

SM-silver till Landskrona Roddklubb

Olof Nilsson gjorde comeback för Landskrona Roddklubb vid SM-tävlingarna i kustrodd i Helsingborg och kämpade till sig en hedrande silvermedalj.

Vid helgens Kustrodd-SM i Helsingborg tog Olof Nilsson ett SM-silver åt Landskrona Roddklubb i kustsingel. Kustrodd-SM ingick i SM-veckan och arrangerades för första gången i Sverige av Landskronas- och Helsingborgs roddklubbar gemensamt. Tävlingarna gick i Öresund utanför Fria bad i Helsingborg i hårt väder. 

Annons
 

Olof Nilsson, som numera bor i Norge, gjorde vid sitt Sverigebesök comeback i LRK och passade på att anmäla sig till kustrodden. Normalt tränar han i Fana Roklubb i Bergen. Kustrodds-SM var öppet vilket innebar att det även fanns ett stort internationellt inslag. Den roddare som hade längst resväg var Ruiz från Peru som har meriter från flera kustrodds-VM. 

Efter en andraplats i försöksloppet på 3 km var Olof Nilsson klar för finalen på 6 km. I finalen blev det en tredjeplats med god marginal till efterföljande båtar. Olof Nilsson blev dock andra bästa svensk efter Dennis Gustafsson från Höganäs vilket gav ett SM-silver. Segrade i loppet gjorde Ruiz från Peru. 

Under SM-veckan har Landskrona Roddklubb haft Prova på-verksamhet i Landskrona. Många barn, ungdomar och vuxna har provat kustroddbåtarna under veckan.
– Roddsport fungerar för alla åldrar och kustbåtarna är byggda för att tåla grov sjö. LRK tar emot för träning av nya svenska mästare eller motionärer måndagar och torsdagar kl 18, hälsar Bengt Nilsson i LRK.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser