Annons

Svensklärare prisas av Svenska Akademien

Mariette Liljekvist på Seminarieskolan prisas av Svenska Akademien

Varje år delar Svenska Akademien ut ett svensklärarpris till lärare som genom sin gärning stimulerat intresset för svenska språket och litteraturen. Glädjande ut ett Landskronaperspektiv är att Mariette Liljekvist på Seminarieskolan är en av de lärare som i år erhållit priset.

Prisbeloppet är 50 000 kronor. Seminarieskolan får dessutom 30 000 kronor för att stärka svenskämnet och uppmuntra elever och lärare på skolan. Pengarna kan till exempel användas till inköp av skönlitteratur, författarbesök eller teaterbesök men inte till ren fortbildning.
– Vi är otroligt stolta och glada över priset som uppmärksammar lärares prestationer Detta främjar även skolans språkinriktade arbetssätt och elevernas måluppfyllelse, säger Annacarin Jendland, rektor på Seminarieskolan.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser