Py Bäckman och Åsa Jinder på årets Visfestival

Ewert Ljusberg lockade till många skratt då han uppträdde på Visfestivalen i Landskrona.
Ewert Ljusberg lockade till många skratt då han uppträdde på Visfestivalen i Landskrona.
Ewert Ljusberg lockade till många skratt då han uppträdde på Visfestivalen i Landskrona.
Stora delar av den svenska vis-eliten har redan hunnit gästa Visfestivalen i Landskrona. Den 21juli är det dags igen då med tio nya spännande artister. På bilden är det Ewert Ljusberg som lockade till många skratt då han uppträdde på Visfestivalen 2016.

Årets visfestival har bantats ner till en dag men bjuder trots detta på ett digert och välkänt artistuppbåd.

Visfestivalen går av stapeln den 21 juli i år, i Slottsparken. Bland artisterna märks för alla välkända Py Bäckman/Janne Bark och Åsa Jinder. Anna Stadling som mer eller mindre dagligen spelas i radion kommer med sitt band. Henrik Widegren, den sjungande Fråga-Lund-läkaren, gjorde stor succé i fjol så han
återkommer i år.

Det blir totalt tio artistframträdanden som avlöser varandra, då Slottsparkens scen fylls av visor från kl 15.30 till kl 22.30.

De lokala artisterna är Evelina Unosson och Eric Siggelkow, med sina 16 och 17 år, de yngsta hittills, samt Janneca Andersson och Caroline Huuskonen Lövberg , som synts i olika sammanhang i Landskrona, var för sig eller tillsammans.

Stora namn på vishimlen är svensk-finska Frida Andersson, virtuosen Jan-Olof Andersson samt Ola Aurell, känd som den sjuke humoristen. För de riktigt skånska visorna står i år duon som heter just Skånska Visor.
– Som vanligt vill vi ha en fin bred blandning med olika åldrar, rikskända såväl som lokala förmågor, grupper och soloframträdanden av singer/songwriters, allvar och humor, säger Rolf Svensson, ordförande i den arrangerande ideella visföreningen.
– Vi fortsätter också att tänka jämställt men det blir i år lite fler kvinnor än män på scenen.

Jan Hammarlund var en av många välkända artister som gästade Visfestivalen ifjol.
Tillsammans med Love Tholin bjöd Jack Wreeswijk på såväl mustiga historier som ett knippe vispärlor.
Tillsammans med Love Tholin bjöd Jack Wreeswijk på såväl mustiga historier som ett knippe vispärlor häromåret.

Till arkivet