Annons

281 guldmedaljer kommer att delas ut – Låt spelen börja!

På måndag startar SM-veckan sommar i Helsingborg och Landskrona. Det blir idrottsfest hela veckan (2–8 juli) när svenska mästare koras i 52 idrotter. SVT Sport sänder ca 70 timmar från idrottsfesten.

Annons
 

Med mästerskap i 52 idrotter blir SM-veckan i Helsingborg och Landskrona rekordstor. Det är också första gången två städer arrangerar en SM-vecka tillsammans. 281 guldmedaljer står på spel under veckan som är den 18:e SM-veckan i ordningen räknat på samtliga SM-veckor (sommar och vinter) och den 9:e sommarveckan sedan starten 2009.

Bland idrotterna finns flera nykomlingar i SM-veckan-sammanhang: bordtennis TTX, footgolf, hinderbana, hindersim, hopprep, karting, kustrodd, manlig artistisk gymnastik, paradressyr, segling dragon force 65 och segling kite är med för första gången. På programmet finns även flera paraidrotter. Förutom paradressyr, rullstolstennis och handigolf inkluderas även parasimning på sim-SM samt parabänkpress på SM i klassiskt styrkelyft.

På plats finns Sverigeeliten i massor av idrotter. Håll bland annat koll på Sarah Sjöström (simning) i toppform, Carl-Johan Ryner (bangolf) som anses vara Sveriges genom tiderna bäste bangolfspelare, Jenny Wegner (bowling), en av Europas bästa bowlare, Henrik Österberg (casting) världsmästare med över 150 SM-guld, Ola Wenström (footgolf) sportjournalist och programledare, Angelica Bengtsson, Lovisa Lindh, Sofie Skoog och Daniel Ståhl i friidrottens lag-SM, Konstantin Avramidis och Siri Englund (hinderbana och hindersim) som jagar nya rekord, VM-guldmedaljören Peter Berg (kustrodd), Jonna Adlerteg (kvinnlig artistisk gymnastik) som gör comeback, rankade världsettan och OS-medaljören Louise Etzner Jakobsson (paradressyr, grad 4), Atte Kappel (segling kite) som varit världsetta i sin gren, europamästarna Linnea Stensils och Emil Torstensson (surfski), EM-medaljörerna Lina Sjöberg (trampolin DMT) och Jonas Nordfors (trampolin DMT) och många många fler.

Följ SM-veckan
Det blir en fullspäckad vecka med en massa idrott, men även prova-på-idrott, föreläsningar, uppträdanden och en mängd andra aktiviteter.
Här hittar du program för varje dag –  http://www.smveckan.se/dagsprogram2/

SVT storsatsar och kommer sända 70 timmar från SM-veckan. Sändningarna leds av Maria Wallberg och med Cecilia Ingman som livereporter. Här är SVT:s sändningstider – https://www.svt.se/sport/sm-veckan/guide-sa-sands-sm-veckan-i-svt

smveckan.se finns massor av matnyttig information om allt som händer under veckan, resultat, senaste nytt,  deltagarlistor, föreläsningar, kringaktiviteter, trafikinfo och mycket annat.

 SM-veckan kan även följas på Facebook, Instagram och Twitter (@smveckan).

Ladda hem SM-veckans app
Ett tips är också att ladda hem SM-veckans app. I denna hittar du programmet till idrottstävlingarna och kringaktiviteter. Det finns även en kartfunktion så du lätt hittar till rätt arena. Du får också de senaste uppdateringarna från smveckan.se.  Du hittar appen i Google play och App store.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser