Annons

Lugnt BoIS-möte berättade om en tuff framtid

BoIS ordförande Urban Jansson berättade om de tuffa förutsättningar och förändringar som väntade klubben.

Det blev ett lugnt möte när cirka 80 medlemmar i Landskrona BoIS träffades på Folkets Hus måndagskvällen. Nyheten att sportchef Peter Swärdh slutar släpptes redan innan mötet. Nytt var dock att även akademichef Issa Manglind väljer att lämna sitt ideella arbete på klubben.

Annons
 

En redogörelse om det ekonomiska läget förtäljde inget nytt. Det är mycket ansträngt men Anders Lindförs som är marknadsansvarig fick in lite vitt i allt det svarta.
– Vi har tappat 15 sponsorer men har istället knutit nya till oss. Idag har vi 85 olika nätverkspartners, säger han och berättar om kronor och ören.
– 2017 hade vi sponsorintäkter på 7,7 miljoner kronor. Än så länge har vi tappat 1,7 av dessa. Men vår prognos, vilken jag känner mig bekväm med, pekar på sponsorintäkter för 8,5 miljoner kronor i år. Att vi ska nå de budgeterade 9,2 miljonerna kommer att bli svårt, säger han.

Det är dock långt ifrån tillräckligt för att rädda elitlicensen längre fram.
– Om vi går plus minus noll i år så måste vi ha in 2,5 miljoner kronor utöver det vi har idag till den 31 augusti 2019, säger föreningens kassör, Lennart Neander och berättar om den beska medicinen.
– Det kommer att ske genom extra ordinära åtgärder som kommer att slå mot såväl kansli och seniorfotboll som ungdomsverksamheten. Det är den bittra sanningen, sade han.

Klubben fortsätter dock oförtrutet att jaga sponsorer och de försöker även hitta andra möjligheter att få bukt med ekonomin. Det berättades bland annat om att utnyttja idrottsplatsen mer än den gör idag.

Mötet avslutades med att BoIS tränare Agim Sopi berättade om hur han sett på säsongen såhär långt och vad han förväntade sig av framtiden. Han berättade om allt från träningsmetoder till motivering och hur man ska bedriva såväl anfalls- som försvarsspel. Något tvivel om fortsatt spel i Superettan fanns dock inte.

Efter en timme var mötet slut och blickarna hos de församlade fästs nu mot söndagens viktiga hemmamatch mot Östers IF på IP.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser