Peter Swärdh slutar som sportchef i BoIS

BoIS är tillbaka i svensk elitfotboll men ekonomisk är det bekymmersamt för föreningen som har ett underskott på 2,5 miljon kronor att försöka kämpa hem under året. Nu har en överenskommelse gjorts med sportchef Peter Swärdh, vilket får förmodas vara ett led i att sanera ekonomin.
BoIS är tillbaka i svensk elitfotboll men ekonomisk är det bekymmersamt för föreningen som har ett underskott på 2,5 miljon kronor att försöka kämpa hem under året. Nu har en överenskommelse gjorts med sportchef Peter Swärdh, vilket får förmodas vara ett led i att sanera ekonomin.

Efter sex månader som sportchef för Landskrona BoIS väljer Peter Swärdh i samråd med styrelsen att avsluta sin tjänst. Beskedet kommer bara ett par timmar innan föreningen i kväll har kallat till ett medlemsmöte.

– De ekonomiska förutsättningarna har kraftigt förändrats under min tid i föreningen vilket försvårar arbetet med de höga sportsliga ambitionerna. Då den nya styrelsen har en annan plan avseende organisation kopplat till nuvarande finansiella läge, har jag med respekt för rådande situation gjort en överenskommelse med föreningen om att förkorta mitt avtal med Landskrona BoIS, säger Peter Swärdh i ett pressmeddelande från klubben.

– Det har varit en arbetsintensiv och spännande period i en förening med stort engagemang. Nu önskar jag ledare, spelare och supportrar stort lycka till i jakten på bra prestationer, säger Peter Swärdh vidare.

– Vi tackar Peter Swärdh för ett bra samarbete och en mycket professionell insats under hans tid hos oss, där han visat stor förståelse för föreningens ekonomiska situation, säger Urban Jansson ordförande i Landskrona BoIS.

Mer information utlovar Landskrona BoIS att ge i samband med kvällens medlemsmöte.
Landskrona Direkt kommer att vara på plats på mötet.

Till arkivet