Förskolor får utrymningskit

Så här ser utrymningspaketet ut som nu delas ut till stadens samtliga förskolor. Foto: Landskrona stad.
Så här ser utrymningspaketet ut som nu delas ut till stadens samtliga förskolor. Foto: Landskrona stad.

Denna vecka delar Landskrona stad ut totalt 125 utrymningskit till förskolorna i kommunen. Utrymningskiten består av bland annat plädar och liggunderlag och kan användas om förskolor måste utrymmas i samband med exempelvis brand.
Syftet med utrymningskiten är att öka tryggheten och säkerheten när förskolor måste utrymmas i samband med exempelvis brand eller annan olycka. Utrymningskiten består av packpåsar som innehåller två liggunderlag, tre plädar, en reflexväst och en ficklampa. De ska hjälpa barnen att hålla värmen och ge skydd så att de slipper sitta på direkt på marken.

– Vi är väldigt tacksamma för utrymningskiten. Vi hoppas att vi inte behöver använda dem, men om vi hamnar i akuta situationer är det bra att ha utrustning på plats som håller barnen trygga och säkra, säger Kristina Siggelkow, förskolechef på Lundegården och Juno.

Utrymningskiten kommer att delas ut till samtliga förskolor under vecka 23. Även Barnens bo och Kvinnohuset kommer att få ett antal utrymningskit. Det är strategiska säkerhetsgruppen, med representanter från samtliga förvaltningar i Landskrona stad, som står bakom utrymningskiten.

Till arkivet