BoIS-fans vill bli största sponsorn

Linus Karlsson, Anton Jönsson, Simon Bergsten, Simon Hedin och Richard Persson är initiativtagarna för Zebrafonden. Målet är att fonden ska bli klubbens största sponsor. Inför matchen mot Gais den gångna helgen delade de ut flygblad och informerade om fonden.
Linus Karlsson, Anton Jönsson, Simon Bergsten, Simon Hedin och Richard Persson är initiativtagarna för Zebrafonden. Målet är att fonden ska bli klubbens största sponsor. Inför matchen mot Gais den gångna helgen delade de ut flygblad och informerade om fonden.

Som bekant är BoIS ekonomi minst sagt ansträngd. Klubben letar kronor och ören varhelst de går att finna. Klubbens supportrar har bidragit till mycket och nu har fem fans beslutat sig att inte bara samla ihop något tillfälligt. Istället har de startat en Zebrafond. Målet på lång sikt är att fonden ska bli klubbens största ”sponsor”.

 Det var medlemmarna i BoIS som såg till att det kom ett nytt styre i klubben. Därmed försvann också några större sponsorer vilket i sin tur gjorde att en redan ansträngd ekonomi blev ännu sämre. Samtidigt gör fansen allt för att hjälpa till. Medlemskapen har ökat betydligt och insamlingar har redan ägt rum. Men nu har fem supportrar tagit insamlandet ett steg längre  och skapat en fond.
– Tanken är att den som vill ska sätta in en summa i månaden till fonden och i slutet av året kommer klubben att få alla pengarna, säger Simon Hedin, en av supportrarna som varit med att starta Zebrafonden.

Det handlar alltså om att man blir månadsgivare. Beloppen är 59, 99, 149 eller 261 kronor per månad.
– Det går naturligtvis även bra att skicka en engångssumma, säger Richard Persson och berättar om hur de kom på idén.
– Vi snackade och ville visa vad BoIS betyder, inte bara för oss utan för hela staden. Vårt lag är en angelägenhet för gamla och unga, kvinnor och män och genom att bli månadsgivare så hjälper man förhoppningsvis klubben att nå de ekonomiska målen.

Supportrarna genomförde även en insamling tidigare i våras och denna drog in hela 121 000 kronor till klubben. Men nu är målet mycket högre.
– Vi har inte satt någon specifik summa som mål, säger Richard Persson.
– Men vi kan konstatera att vi idag har 82 månadsgivare och det blir fler och fler för varje dag. Och det roliga är spridningen. Här finns allt från den vanliga Landskronabon till det lilla företaget. Alla är välkomna.

Pengarna som samlas in i år är inte öronmärkta.
– Nej, inte i år. Nu handlar det om att rädda elitlicensen. Därför har vi sagt att BoIS får använda pengarna som det passar bäst. Men i framtiden kan det mycket väl bli så att de öronmärks. Det får vi ta år till år.

Tanken är att samla ihop så mycket som möjligt under hela sommaren och hösten.

De fem grundarna  av Zebrafonden placerade sig strategiskt i samband med den senaste hemmamatchen mot Gais  för att dela ut flygblad och informera.  En hemsida är också framtagen.
– Där kommer man mycket enkelt att kunna registrera sig, säger Richard Persson.
– Sedan kommer alla de insamlade pengarna, varenda krona, att skänkas till BoIS på deras sista medlemsmöte för året.

Vilka är då dessa fem entusiaster?
– Det är kanske lite märkligt men det vi har gemensamt är BoIS. Vi umgås inte nämnvärt sidan om fotbollen. Men vi träffades i samband med händelserna runt årsmötena och sedan har vi spunnit vidare och här är vi idag. Vi vill dock betona att Zebrafonden är något som kommit efter. Det finns alltså inge koppling mellan fonden i sig och det som skedde på årsmötet, säger Simon Bergsten.

Från BoIS sida är man naturligtvis överväldigad.
– Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Initiativet visar hur mycket BoIS betyder för staden. Det visar också att medlemmarna verkligen engagerar sig i att rädda klubben. Nu är det vårt ansvar i styrelsen att göra allt vi kan för att möta upp allt detta goda och tillsammans hoppas jag att vi kan se till att BoIS har en ljus framtid, såväl på som sidan om planen, säger BoIS ordförande Urban Jansson.

Länkar:

Till arkivet