Annons

Oavgjort trots överlägset BoIS

– BoIS äter upp oss i båda straffområdena, säger Gais tränare Bosko Orovic och BoIS dito Agim Sopi säger inte emot.

Ännu en gång tappade BoIS poäng trots att man var det bättre laget. När de randiga tog emot Gais på söndagen så var de lika heta som junisolen. Hade BoIS varit lika effektiva idag som senast då de mötte Gefle så hade Gais fått åka hem med en brakförlust i bagaget. Men glädjen, eller kanske snarare lättnaden, lär vara stor i bortalagets buss. Matchen slutade 1-1 och deras kvittering kom i matchens sista ordinarie minut.

Annons
 

Tidigare i veckan förlängde Edafe Egbedi sitt kontrakt med BoIS och han blev även utsedd till bästa BoISare av sponsorn Svenska Kyrkan i matchen mot Gais. Ändå var det han som var mest ledsen i de randigas omklädningsrum efter matchen.
– Ja, han sitter där inne och gråter. Han är otröstlig, sa BoIS tränare Agim Sopi efter matchen.

Och de som såg matchen förstår varför. Yttermittfältaren hade en handfull riktigt bra lägen varav några var praktiskt taget öppet mål. Yrvädret som gjorde lite som han ville på sin kant blev även nerdragen i utkanten av straffområdet i första halvlek och bara Gaisare hade kunnat protestera om domare Mirza Kazic blåst för straff.

Men nu blev det varken straff eller mål för Edafe Egbedi. Istället var det Sadat Karim, som också haft flera mer eller mindre öppna lägen, bland annat en nick i ribban, som gjorde matchens första mål. Det var i samband med en hörna som han gjorde 1-0. Ett synnerligen rättvist mål.

BoIS fortsatte att spela bra och stundtals var gästerna helt utspelade.
Därför kom kvitteringen som en chock. Det var Jesper Jonasson Westermark som nådde högst på ett högerinlägg av Marcus Bergholtz i den 90 minuten.

De 3 266 på läktarna fick sedan se en helt ren Sadat Karim nicka bollen rakt i famnen på Damir Mehic i Gais-målet. Matchen borde dock varit avgjord långt tidigare med tanke på alla de riktigt heta chanser som BoIS hade.

– Jag vill inte ta något av BoIS men vi var inte bra idag. Men det var BoIS. De åt upp oss i båda straffområdena. Men fotboll handlar om att göra mål, sade Gais tränare Bosko Orovic efter matchen.

BoIS tränare Agim Sopi suckar när han ska kommentera matchen.
– Jag är besviken. Vi ska ha tre poäng med oss idag. Men som Bosko säger så måste man göra mål. I slutändan handlar det om spelares intelligens när de får bollen i straffområdet. Ska de passa, få till en tåfjutt eller placera bollen?, frågade sig tränare retoriskt.

Men spelmässigt hade han inget att klaga på.
– Jag känner till Boskos filosofi sedan han tränade Utsikten och vi visste ungefär hur de skulle spela. Och vi hade läst rätt. Men som sagt. Det är ju det där med att göra mål, suckar han.
– Men idag gäller det att hela laget och alla andra ställer upp för Edafe Egbedi. Han är otröstlig. Sedan är det dags att blicka fram emot matchen mot AFC Eskilstuna på bortaplan på lördag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser