Annons

”Kunglig” glans invigde nya lokaler

“Kungen” fick hjälp av Niclas Lundblad att klippa snöret till de heliumfyllda ballongerna när Alfdex invigde sina nya lokaler i onsdags. I bakgrunden står företagets VD Mats Ekeroth och ser till att allt går som det ska.

Med pompa och ”kungligt” ståt invigdes Alfdex nya lokaler på Lodjursgatan i onsdags. Det bjöds på allt från underhållning av Coverkollektivet samt trumpetare till invigningstal av Alfdex VD Mats Ekeroth. Allt hölls ihop av stå-upp-komikern Ola Selmén. Mest uppmärksamhet fick dock ”kungen” som kom på besök.

Annons
 

Det var många som spärrade upp ögonen när en stor vit limousin gled fram på cykelbanan längst med Ringvägen i onsdags. Bilen eskorterades dessutom av två svarta bilar med tonade rutor. Slutdestinationen för ekipaget var en scen intill rondellen Ringvägen/Stenorsvägen. Ur limousinen klev en person, förvillande lik kung Carl XVI Gustaf, och tog emot de samlades jubel. Det var dags för invigning av Alfdex nya lokaler.

Efter invigningstal, ballongklippning och avfyrande av konfettikanoner bjöds allmänheten in till fika och mer underhållning på företaget. ”Kungen” fick tillsammans med pressen en rundvandring i lokalerna.
– Vi flyttade in redan i februari men vi ville ha den offentliga invigningen när det var fint väder och på den biten har vi  verkligen fått gehör, säger Mats Ekeroth och skiner i kapp med solen.

På Alfdex tillverkar man maskindelar till lastbilar som ser till att den olja som förbränns i motorn stannar där och därmed inte pyser ut i naturen. Företaget, som idag har 150 anställda, bildades 2002.
– Det var Alfa Laval och Haldex som startade verksamheten då. Sedan har utvecklingen gått stadigt framåt. Men 2011 tog Concentric över Haldex 50 procent och så ser det ut idag, säger Mats Ekeroth.

Förutom de 150 anställda i Landskrona så har företaget en teknisk filial i Tumba som sysselsätter tio personer och lika många finns på en enhet i Kina. Men någon risk för att Alfdex ska flytta sin verksamhet till Sydostasien finns inte.
– Inte en chans. Vår satsning i Kina kommer helt att fokusera på marknaden i det landet. Här i Landskrona fokuserar vi på Europa, bedyrar VD:n.

Sakta men säkert på onsdagen återgick arbetsdagen till normala mått. Det var dock många om gick runt och log på företaget.
Och så var det ju det där med ”kungen”. Den ”riktiga” kungen, det vill säga varken han i Stockholm eller Sonny Johansson, var det inte som besökte Alfdex. Istället var det Jan Wolfhagen, en av landets bästa imitatörer av Carl XVI Gustaf som bjöd upp.

Monika Rasmusson har varit operatör på Alfdex i sju år. Hon visar “kungen” hur hennes robot fungerar.

“Säpovakterna” hade en tuff dag på jobbet.

Stefan Johansson, Anna Classon, Torkild Strandberg och Annika Rundblad representerade Landskrona stad vid invigningen och de lät sig väl smaka av bakelserna.

Alfdex VD Mats Ekeroth ser ljust på framtiden för sitt företag.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser