Annons

Gigantisk tavla på auktion

Carl Ludwig Jessen heter den norske konstnären som målat en tavla föreställande Simson och Delila.

Det som sticker ut mes på Skånes Auktionsverks onlineauktion på tisdag är en tavla av det större formatet. Hela 169×229 centimeter mäter en oljemålning föreställande Simson och Delila och som är målad av Carl Ludwig Jessen.

Annons
 

– Carl Ludwig Jessen till hör de mest kända konstnärerna runt sekelskiftet 1900, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Och visst är det ett imponerande och stort verk i dubbel mening.

Betydligt vanligare men fortfarande hett som maj månad är skandinavisk modern design.
– Här har vi rop av välkända formgivare. Den trenden verkar hålla i sig. Vi ropar bland annat ut en matgrupp formgiven av Torbjörn Afdahl och en soffa av Gunnar Myrstrand.

Ett världskänt namn inom skulpturvärlden är Fernandez Arman och på tisdag blir den som bjuder bäst ägare av en skulptur i form av två violhalsar.
– Han är mycket stor internationellt. Detta är en bronsskulptur på en stensockel som vi tror kan röna stort intresse. Samtidigt är det så att man kanske gör ett kap om man får skulpturen till rätt pris. Det är det som är så spännande med auktioner, avslutar Joakim Karlsson.

Visning äger rum på Skånes Auktionsverk på måndag mellan klockan 13 och 19. Auktionen hålls dagen efter med start klockan 18.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser