Sadat Karim effektiviserade BoIS

Sadat Karim gjorde BoIS mål mot Norrby
Sadat Karim visade vägen när BoIS vann rättvist med 5-1 över Gefle på bortaplan. Två mål och ett assist tog han till delad ledning i Superettans skytteliga.

Uppdaterad 21.35
BoIS tränare Agim Sopi har efterlyst effektivitet framåt och på måndagen fick han svar på sina böner. Och den som visade vägen var Sadat Karim. BoIS vann med hela 5-1 på bortaplan mot Gefle IF och Sadat Karim gjorde de för dagen vinrödkläddas två första mål och passade även fram till ett.

BoIS tog en mycket rättvis seger när man gästade Gefle på bortaplan på måndagen. BoIS hade tio avslut och fem av dessa blev det mål på. Siffrorna kunde dock blivit mycket större då BoIS bland flera chanser hade två skott i ribban.

Matchen var dock jämn från start men efter hand tog BoIS över mer av spelet och när Sadat Karim nickade in 0-1 efter en hörna så jublades det rejält.

Men efter målet lyfte sig Gefle samtidigt som det började slarvas i BoIS. Hemmalaget tog över allt mer av spelet och det var inte orättvist att de kvitterade genom Christian Ljungberg.

Kvitteringen fungerade dock som tändvätska för BoIS som kvitterade ett par minuter senare. Och än en gång var det Sadat Karim som knoppade in bollen, denna gång efter ett perfekt inlägg av Edafe Egbedi. Dessutom var Adi Nalic mycket nära att göra 1-3 i anfallet efter men han missade.

I den andra halvan av matchen var BoIS det klart bästa laget. 1-3 kom efter ett vackert mål av Monday Samuel som först dribblade bort ett par mittfältare innan han väggspelade med Adi Nalic och placerade bollen i mål.

Därefter hade Gefle ganska mycket boll men det syntes tydligt att BoIS hade full kontroll på kampen. I minut 67 fick BoIS en dubbelchans då först Edafe Egbedi prickade ribban klockren och returen av Bahrudin Atajic rönte samma öde.

Med en dryg kvart kvar av matchen gjorde Adi Nalic 1-4 på egen hand och med to minuter kvar av ordinarie tid rullade Dennis Olofsson in 1-5 efter pass av Sadat Karim.

Det är en jublande glad Sadat Karim som berömmer hela laget efter matchen.
– Här är beviset för det oerhört hårda jobbet som hela truppen har lagt ner. Äntligen kunde de visa det fullt ut, säger han och skrattar.
– Jag har varit så trött på att höra att vi spelar bra men att vi inte tar poäng. Idag smällde vi till. Rejält. Och jag är så oerhört glad och stolt över killarna.

Nu väntar årets hittills skönaste hemresa innan allvaret börjar igen.
– Så är det. Vi måste vara oerhört ödmjuka. Alla matcher är tuffa. Vi måste göra vårt absolut yttersta om vi ska vinna, precis som vi gjorde idag, säger Agim Sopi och avslutar.
– Men visst blir hemresan skön. Det är som en Oscargala, hahahahaaa

Till arkivet