BoIS tappade två poäng

Halmstad BKs tränare Igor Krulj och BoIS dito Agim Sopi var överens om matchbilden då de mötte pressen efter kampen.
Halmstad BKs tränare Igor Krulj och BoIS dito Agim Sopi var överens om matchbilden då de mötte pressen efter kampen.

Halmstad BK spelade i allsvenskan förra säsongen och BoIS harvade i Söderettan. Trots detta var de randiga det bästa av lagen då de möttes inför 2 136 åskådare på IP på torsdagen. Närmast att göra 1-0 var Sadat Karim som missade en straff i första halvlek. Matchen slutade 0-0.
– En poäng är en poäng men vi var värda tre, konstaterade BoIS tränare Agim Sopi efter matchen.

Gästerna började matchen klart bäst. Samtidigt syntes det att BoIS inte var helt taggade. De första tio minuterna var praktiskt taget allt spel förlagt till BoIS planhalva. Men några jättechanser lyckades inte Halmstad att få till.
Istället kom BoIS allt mer in i matchen och efter 20-25 minuter tog de randiga över helt. Men precis som Halmstad fick inte de randiga till några riktigt heta chanser. Inte förrän i minut 39. Då drog den före detta BoISaren Jesper Westerberg ner Edafe Egbedi i straffområdet och domare Granit Maqedonci pekade på straffpunkten.
Satat Karim slog dock bollen mitt i målet och Malkom Nilsson i HBK-målet kunde rädda med foten. En usel straff.

BoIS fortsatte att dominera i andra halvlek men precis som tidigare så ville inte bollen i mål. Adi Nalic testade att skjuta ett par gånger och Sadat Karim hade en nick över öppet mål i slutminuterna men några mål blev det alltså inte.

– Vi får 0-0 mot ett bra lag på bortaplan så jag är nöjd, konstaterade Halmstads tränare Igor Krulj.

BoIS tränare Agim Sopi var nöjd med spelarnas insats sett över hela matchen men var missnöjd över två tappade poäng.
– Vi skapade en del halvchanser samt några riktigt heta men vi får inte in bollen. Men en poäng är en poäng även om vi förtjänade att vinna. Men nu ska vi lägga detta bakom oss. Vi har en lång resa på söndag då vi ska möta Gefle på bortaplan på måndag. Då gäller det för oss att ha fullt fokus.

Till arkivet