Annons

Exklusiva Buddaskulpturer under klubban

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp en av de tre buddaskulpturerna som ingår i del ett av tisdagens onlineauktion.

Veckans onlineauktion på Skånes auktionsverk är av ett lite annorlunda slag. Den är uppdelad i två. Den första delen äger rum imorgon, tisdag klockan 16.00 och den andra två timmar senare. Anledningen är att det är tre exklusiva, asiatiska Buddaskulpturer i brons som ska auktioneras ut.

Annons
 

– Dessa objekt har ett stort internationellt intresse och då framför allt från Asien. Och därför har vi för deras skull lagt aktionen två timmar tidigare på grund av tidsskillnaden, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

I den andra delen av auktionen, som startar klockan 18.00, finns det som vanligt en hel del spännande objekt. Det som kanske sticker ut mest är en stor vas i glas.
– Det är en stor pjäs som är gjord av Alessandro Mendini. Den är 66 centimeter hög och är endast gjord i 50 exemplar och detta är nummer 14, informerar Joakim Karlsson.
– Men det finns även spännande glaskonst från Sverige, bland annat av Vicke Lindstrand och Bertil Vallien.

Den som är intresserad av lokala objekt ska sikta in sig på rop 171.
– Det är en fin oljemålning på duk med motiv från Ven och det är Gustav Rudberg som målat den.

Är du intresserad av att se alla objekt så ska du ta dig till Skånes Auktionsverk idag måndag mellan klockan 13.00 och 19.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser