Annons

Gästkrönika: Mitt trevligaste möte med Dolly Parton

Lennart Andersson och Dolly Parton.

Jag har i olika sammanhang skrivit och berättat om mina ”hey-days” inom musikvärlden när det ena världsnamnet efter det andra kom till Skandinavien och det var mitt jobb att vara stjärnornas värd och hänga med på turnén, möta press och radio och äta ändlösa middagar. Det blev mycket flyg och flotta hotell under de tio åren detta var min arbetsuppgift.

Annons
 

Långt efteråt har jag beklagat, att jag knappast har någon av alla de bilder som togs av olika stjärnor + mig på olika platser. Häromkvällen hittade min fru en av de försvunna bilderna. Vänta lite så ska jag berätta.

Vid ett av de tillfällen Dolly Parton var på besök här uppe i norra Europa var det dags att bjuda henne och bandet samt de danska promotorgrabbarna på middag på nattklubben Alexandras i Stockholm. Middagssällskapet blev lite större än jag räknat med och alla verkade både hungriga och törstiga. Jag blev mer och mer störd av hur mycket som bars in till vårt långbord.

I ett märkligt försök att hålla ner räkningen slutade jag själv att äta och lade ner besticken. Detta såg hedersgästen och kallade på mig. Så sa hon: ”Lennart, om du tror att din boss tycker att kvällens räkning blir för stor så ringer du mig morgon förm…” DÄR UPPHÖRDE MIN HÖRSEL ATT FUNGERA EFTERSOM HON I SIN KRAM AV MIG TRYCKTE NER MITT HUVUD MELLAN SINA KOLOSSALA BRÖST.

Det hade jag velat ha på bild, men det var en annan bild av Dolly och mig som min fru hittade. Du ser den här ovan!

Kul att åtminstone en av de gamla bilderna kom fram. Den här är från 1976. Vi får fortsätta att leta.

Avslutningsvis får jag säga, att Dolly var en av de mest sympatiska storstjärnor jag mött under mitt långa liv inom musik, TV och nöje.

LENNART ANDERSSON

 

Gästkrönikör på Landskrona Direkt

Skicka din krönika till info(at)landskronadirekt.com.
Bifogat gärna en bild på dig själv eller något som illustrerar krönikan samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa någon fråga. Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser