Annons

15 omhändertogs i samband med derbyt

Polisbevakningen i samband med derbyt mellan BoIS och Helsingborgs IF på tisdagen var stor. Från tidig eftermiddag till sent på kvällen cirkulerade polisbilar i staden samt en helikopter i luften. Facit blev att tretton personer omhändertogs enligt PL13, det vill säga att de störde ordningen. Åtta av dessa greps innan match. Dessutom omhändertogs två personer för fylleri. Enligt polisen har dock läget varit under kontroll.

Annons
 

 Ju närmare matchen led desto närmare Idrottsplatsen slöts poliscirkeln.  Några större incidenter inträffade inte. Det mest synbara under matchen var när ett stort antal bengaler tändes på bortalagets läktare när andra halvlek blåstes igång. Bengalbränningen orsakade dock inte några personskador. Ingen är heller gripen eller identifierad för att ha bränd pyroteknik.

En anmälan gällande hot mot tjänsteman har också skrivits då en ordningsvakt hotades. Därutöver har en anmälan gällande tillträdesförbud skrivits.

Polisen har tillsammans volontärer och arrangören arbetat för en trygg, säker och trevlig match. Man har haft kontroll över supportergrupperna och motverkat bråk, skriver polisen på sin hemsida.

PL13:
Om någon genom sitt uppträdande stör den allmänna ordningen eller utgör en omedelbar fara för denna, får en polisman, när det är nödvändigt för att ordningen skall kunna upprätthållas, avvisa eller avlägsna honom från visst område eller utrymme. Detsamma gäller om en sådan åtgärd behövs för att en straffbelagd handling skall kunna avvärjas. Är en åtgärd som avses i första stycket otillräcklig för att det avsedda resultatet skall uppnås, får personen tillfälligt omhändertas.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser