Annons

Sommarläger i Danmark

Ungdomar på läger. Foto:Privat.

Vi noterar att Landskronaungdomar i åldern 11–14 kan söka bidrag från Föreningen Norden i Landskrona för
att åka på Nordiskt sommarläger i Hillerød utanför Helsingør. Lägret arrangeras den 2-7 juli av Nordisk Leirskole & Kursuscenter i samarbete med Föreningen Norden.

Annons
 

Lägret anordnas varje sommar och brukar samla ett 90-tal ungdomar och vuxna ledare från hela Norden. Syftet är att unga Nordenbor ska lära känna varandra och lära om varandras hemländer.
– De senaste åren har Landskronaungdomar deltagit och varit mycket nöjda med lägervistelsen. De har fått nya vänner från andra nordiska länder och flera håller fortfarande kontakten, meddelar Per Månsson från Föreningen Norden.

Platsen för lägret ligger i ett naturskönt område nära skog och sjö med rika möjligheter att utöva olika sporter. Det ordnas besök på Fredriksborgs Slott och i Köpenhamn med båttur på kanalerna och tivolibesök (turpass ingår inte i avgiften). Det finns möjligheter att delta i heldagsaktiviteter som ridtur i skogen, kanottur, hinderbana bland trädtopparna, mountainbike eller besök i simhall med trampoliner och rutschbanor.

Avgiften för lägret är 1995 DKK och täcker alla måltider, uppehåll och utflykter. Information om lägret ska finnas på Landskronas skolor. Upplysningar och ansökningsblanketter finns också på www.hillerodhostel.dk (klicka på Nordisk Sommerleir 2018) Ansökan om bidrag (1000 SEK) från Föreningen Norden skickas till kerstin43persson@gmail.com

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser