Annons

Oavgjort i ett derby som hade det mesta

Inramningen på IP var grym. Vädret var perfekt och stämningen nästan elektrisk.

8 192 åskådare fick på tisdagen bevittna ett hett derby på Landskrona Idrottsplats då BoIS tog emot Helsingborgs IF. BoIS var det bättre laget men det var gästerna, som genom Andri Runar Bjarnsson, tog ledningen med 0-1 med endast tio minuter kvar av ordinarie speltid. Men BoIS ville mer och i den tredje övertidsminuten nickade Sadat Karim in kvitteringen.

Annons
 

Förutsättningarna för ett hett derby var perfekta. Solsken, vindstilla, en perfekt gräsmatta och en fantastisk publik mötte de 22 spelarna när de sprang ut ur spelargången ett par minuter innan klockan 19 på tisdagskvällen.

Och visst levde lagen upp till publikens önskemål. Båda lagen hade ett par heta chanser men det var BoIS som hade det mesta av spelet.

Den första riktiga målchansen hade HIF då Rasmus Rosenqvist var nära att få en tå på bollen. BoIS bästa chanser i den första halvleken hade Dennis Olofsson som var nära att göra 1-0 i minut 35. Men den bästa chansen hade nog Adi Nalic som fick se en skruvad boll smita just förbi Pär Hanssons vänstra kryss. Dessförinnan hade Amr Kaddoura tippat en lobb till hörna via ribban.

Det var framför allt de offensiva ytterbackarna Dennis Olofsson och Alexander Tkacz som gjorde skillnad i första halvan av matchen.

Andra halvlek började som den första slutade, med ett bra läge för Adi Nalic men bara ett par minuter senare missade Andri Runar Bjarnsson mer eller mindre öppet mål då han lyckades slå bollen över virket. Men efter att Sadat Karim haft ett hårt pressat skott, som tvingade Pär Hansson att sträcka ut rejält, så tog HIF över mer av spelet och det resulterade också i den 81 minuten då Andri Runar Bjarnsson kunde peta in bollen efter tveksamheter i BoIS-försvaret.

BoIS tränare Agim Sopi chansade och bytte ut Dennis Olofsson och satte in Sean Okili och gick över till att spela med en trebackslinje. Dessutom ersatte John Ebare Ekeh Alexander Tkacs.
HIF:s assisterande tränare Christoffer Andersson, som för dagen coachade sina spelare kontrade mellan BoIS-bytena genom att byta ut mittfältaren Max Svensson och sätta in mittbacken Carl Thulin.

Det hjälpte dock inte för HIF. John Ebare Ekeh fick till ett perfekt inlägg som Sadat Karim nickade i mål på övertid. Och i anfallet efter var Sean Okili mycket nära att nicka in 2-1.

Därefter blåste domare Antti Kanerva av den högdramatiske matchen som hade det mesta man kan önska sig.

På den efterföljande presskonferensen vädrade dock båda tränarna missnöje.
– Vi får inte till det spel som vi hade planerat. Men vi gör ändå 0-1. Sedan gör vi en ny tabbe och då kvitterar BoIS. Jag är missnöjd, sade Christoffer Andersson.

Inte heller BoIS tränare Agim Sopi var helt nöjd.
– Vi var det bättre laget och vi borde vunnit, säger tränaren som dock är nöjd med sina spelare.
– De gjorde en fantastisk match.

Det stora utropstecknet inför matchen var att Amr Kaddoura ersätter Viktor Noring i målet.
– Jag bestämde mig för detta för fyra dagar sedan. Amr hade fantastiska träningar och har även spelat bra i U21. Dessutom passade han bättre rent taktiskt. Han gjorde en mycket bra match.

Sadat Karim var nöjd med sitt mål.
– Det var skönt att vi fixade en poäng med tanke på att vi hade det mesta av spelet, säger han.
– Men det var en härlig match med en fantastisk publik. Det var en härlig atmosfär, avslutar anfallaren.

BoIS lagledare Roland Rundqvist var lugn en halvtimme innan avspark men medgav att det varit en tuff dag i väntan på matchen.

Lennart Landin med flaggan och Kenneth Hansson med konfettibomben bidrog på bästa sätt till dagens härliga tifo.

Randig förbrödring i väntan på matchen. Petter Westberg och Adam Grahn har följt BoIS i med och motgång.

BoIS bjöd stundtals på sambafotboll.

Sadat Karim nickar in den mycket rättvisa kvitteringen.
Foto: Nisse Nilsson

Det var otroligt nära att amerikanen Sean Okoli blev matchhjälte för Landskrona BoIS.

Spelare och ledare från Besa hade kallats in för att hjälpa till i kiosker, vid insläpp och som publikvärdar. BoIS tränare Agim Sopi tackade direkt efter matchen för hjälpen.

Siste man att lämna plan var Sadat Karim som njöt av stunden.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser