Annons

Fritidshemmens dag firades i Glumslöv

I förra veckan firades förskolans dag i bland annat Glumslöv som här på bilden. Foto: Privat

Andra tisdagen i maj månad, i hela landet, firades Fritidshemmens dag. Så också i Glumslöv.
– Alla fritidshem utgick  från ett stående temat -” lära, leva , utvecklas”, berättar Åsa Christensson på Glumslövs skola och fritidshem.

Annons
 

Glumslövs fritidshem firade ”Fritidshemmens dag” med ett extra omtyckt mellanmål, korv med bröd. Därefter samlades alla fritidselever och personal på skolans amfiteater och gick igenom eftermiddagen. Det blev ”poängjakt” på skolgården .
Eleverna fick vara med fritidskompisar från våra fyra avdelningar och bilda lag om fyra-fem personer. Allt från stjärnorna , gladiatorerna, gamers , girl power, Ronaldo, vinnarskallarna till blixten och godisbiten. Aktiviteterna var bland annat att kasta boll i rockring, lösa upp knuten, fylla en petflaska med vatten ur en bilsvamp och balansera. Vid varje aktivitet så samlade laget poäng som vi sedan räknade ihop till en summa på 3295 poäng. Avslutningsvis festade vi tillsammans med varsin glass i solen, berättar Åsa Christensson.

Noteras kan att under förmiddagen idag är dags att fira Förskoleklassens dag i Slottsparken.

I fritidshemmen får elever möjlighet att utveckla breda kompetenser såsom samarbetsförmåga och problemlösning. Fritidspedagogiken fokuserar på elevernas sociala, emotionella och praktiska utveckling och undervisningen kompletterar förskoleklassen och grundskolan genom att i högre grad vara situationsstyrd, upplevelsebaserad och grupporienterad. Foto: Privat

Kanonväder och utomhusaktiviteter ramade in “förskolans dag” i Glumslöv. Foto: Privat

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser