Annons

Meja genrepade i Spanien inför JEM

Meja Engdahl Petersson och dubbla OS mästarinnan Evgenia Kanaeva, Ryssland, som numera är tränare för de ryska juniorerna.

Meja Engdahl Petersson, Landskrona Kvinnliga GF åkte förra veckan tillsammans med Ida Rodriguez, domare och Jenny Engdahl, tränare till Guadalajara i Spanien för att “genrepa” inför JEM, som går på samma plats om cirka tre veckor. Tävlingen höll hög internationell klass och var både individuell tävling och lag tävling. Totalt hade 14 nationer anmält sig och en del länder hade två lag.

Annons
 

I ackrediteringen blev det lite strul på grund av ekonomi och när den svenska delegationen tittade på startlistan fanns inte SWE med över huvud taget.
– Men en strykning hos Vitryssland gjorde att det blev åtgärdat. Tyvärr gick inte denna info fram till musikskötarna i samband med podieträningen, så det blev lite irritation och tidsfördröjning. Men medföljande domare Ida Rodriguez fixade detta galant med sin flytande spanska och allt ordande sig på bästa sätt, berättar Jenny Engdahl.

På tävlingsdagen kördes två grenar på morgonen, vilka var tunnband och boll.
– Meja såg inte riktigt vaken ut i tunnbandet och programmet var inte helt övertygande.
Poäng; 10,60, var emellertid “helt ok”.

Inför bollen körde Meja Engdahl Petersson, på som tusan på förträningsytan.
– Men tempot följde inte med in på mattan och bollen blev inte som tänkt. Låg siffra i “difficulty” och en besviken Meja.

Det blev buss tillbaka till hotellet och lunch samt chans till en stunds vila.
– Käglorna hade bra fart och var betydligt piggare i fötterna. Tre små dropp drog ner poängen i “execution”. Bandet som avslutade tävlingen var ganska bra förutom att bandet lite oturligt dippade utanför linjen vid ett risk kast, säger Jenny Engdahl.
Poäng 10,70, godkänt – “för nu”.

Meja Engdahl Peterssons sammanfattning var att hon trivdes bättre och bättre på tävlingsytan allt eftersom dagen fortskred och det var skoj att tävla igen. Hennes placering blev nummer 24:a. Den individuella tävlingen vanns av Vitryssland medan lagtävlingen vanns av Ryssland.

Det blev ingen finaltävling denna gång, men vi kunde titta, inspireras och heja på de som gått till final och vinka till den svenska domaren på podiet som dömde execution och tid.
Tre grenfinaler vanns av Ryssland medan grenen band sensationellt vanns av en spansk gymnast då den ryska gymnasten trasslat med bandet lite för mycket.

Bankett med god mat avslutade tävlingen i den söta lilla orten med många historiska sevärdheter och trevliga shoppinggata.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser