Annons

Landskrona stad överklagar beslut från Migrationsverket

Migrationsverket tog den 27 mars ett beslut att inte ersätta Landskrona stad för de extraordinära kostnaderna på drygt 8 miljoner kronor som kommunen fick i samband med flyktingströmmen 2015. Detta beslut har Landskrona stad överklagat och begär att Migrationsverket omprövar sitt beslut och betalar den begärda ersättningen till Landskrona stad.

Annons
 

– Staten har lagt ett stort ansvar på kommunerna att hantera det nationella flyktingmottagandet. Att vi ska behöva driva en rättsprocess mot staten för att få ersättning för de kostnader vi haft i samband med detta är inte acceptabelt. Tyvärr är det inte första gången staten släpar med sina betalningar på detta område. Vi förväntar oss ett annat agerande från staten när vi hanterar ett svårt uppdrag, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, Landskrona stad.

Enligt kommunen gav Migrationsverket under 2015 missvisande prognoser kring det förväntade mottagandet av ensamkommande barn och ungdomar. Det ledde till betydande extra kostnader för Landskrona stad.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser