Annons

Fotbolls-VM på storbild, artister och Bolibompadraken

Panetoz fick hela stranden att gunga i takt. Succé!

Panetoz fick hela citystranden att gunga i takt häromåret. Under sommarens SM-vecka byggs en ny scen upp på stranden med ryggen mot Strandpaviljongen  där artister, allsång, intervjuer med mera kommer att hållas. Dessutom en  storbildskärm där SM-tävlingarna men också fotbolls-VM ska kunna följas.

Som vi berättade tidigare idag blir det utomhusbio vid Lagunen under onsdagen i SM-veckan. Samma dag blir det även allsång på platsen. Men mycket mer är på gång under den händelserika veckan i början av juli. Allt från idrottsstjärnor som vi sett i Mästarnas Mästare till Bolibompa Draken och välkända nationella artister kommer att gästa Landskrona. På torsdagen arrangerar LISA sin årliga idrottsgala. Lägg därtill att det byggs upp en scen  nedanför Strandpaviljongen med en storbildsskärm som bland annat kommer att visa matcher från fotbolls-VM.

Annons
 

– Nu är det ingen ny karneval vi ska göra, den blir av fjorton dagar senare, men på det hela taget blir det största enskilda arrangemanget sedan jubileumsårets alla olika aktiviteter. Exponeringen i SVT blir dock en helt annan denna gången, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare i Landskrona stad.

Invigningsdagen, måndagen den 2 juli är lugn, sett ur SM-tävlingsperspektiv.
– Däremot hoppas vi på en spektakulär invigning, där alla deltagande föreningar och dess medlemmar ska binda samman de båda arrangörsstäderna, genom en promenad/lopp längs med kusten, där man utgår från Landskrona och avslutar med en invigningsfest på Gröningen i Helsingborg och där det ska gå att följa festligheterna via storbildsskärmen på stranden i Landskrona, berättar Thorsten Karlén.

Fotbolls-VM som under SM-veckan nått fram till åttondels- och kvartsfinalerna kommer att visas på storbildsskärmen.
– Matcherna spelas klockan 16 och 20 och under kvartsfinalerna på fredagen och lördagen blir det intervjuer, underhållning, prisutdelningar och artister mellan matcherna. Sen återstår det att se om matcherna går till förlängning, säger Thorsten Karlén.

SM-veckan sammanfaller även med Almedalsveckan.
– Vi har ett program som heter Mötesplats SM-veckan. Här kommer det att bjudas på föreläsningar men också på idrottspolitiska debatter under fyra dagar, berättar Thorsten Karlén.

En stor publikdragare i sig lär Bolibompadraken bli som dyker upp i slutet av veckan.
– Inne på Citadellområdet kommer föreningar att erbjuda prova-på aktiviteter. Inom två veckor tror jag att detaljprogrammet ska vara klart, säger Thorsten Karlén som har klart för sig vad som blir veckans största utmaning.
Det blir att få all logistik att klaffa, avslutar han.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser