Annons

Tre nya namn till Karnevalen

Danne Stråhed står på scen under sommarens karneval.

Danne Stråhed står på scen under sommarens karneval. Foto: Pressbild.

På fredagen presenterades tre nya akter till Karnelvalen. Karnevalsveteranen och publikfavoriten Danne Stråhed dyker upp. Klara är även hiphop-artisten och P3 Guld-vinnaren Lamix samt sångerskan Shirin

Annons
 

För ett år sedan var Lamix, eller Lamin Mbergan som han egentligen heter, nästan okänd i Sveriges musikvärld. Sedan dess har han tagit landet med storm och i år tog han hem priset för “Framtidens artist” på P3 Guldgalan.
– Lamix är en riktigt stark bokning. Förra året lyckades vi få hit hans kompis Jireel, vilket blev en riktig succé. Vi förväntar oss inget mindre av Lamix, säger Fanny Persson från Landskronakarnevalen.

Shirins stora debut kom som en mellanakt under Melodifestivalen 2017, när hon framförde en cover av Frans ”If I Were Sorry” tillsammans med bandet Damn!. Idag har hon släppt tre kraftfulla singlar: ”Back to the Basics”, ”Together We Are Weak” och ”Love Like Chemicals”. 2018 förväntas bli ett stort år för Shirin, som bland annat släpper ett album sent under våren.
– När vi fick höra Shirin för första gången i Norrköping i januari sa det bara pang. Hennes röst gav mig gåshud på riktigt och jag upplevde att hon var den perfekta blandningen av Adele och Amy Winehouse. Det var ren magi. Jag längtar verkligen till att få se henne i sommar igen, säger Niklas Wallentin från Landskronakarnevalen.

Ingen van karnevalsbesökare kan ha missat Danne Stråhed. Han har nästan blivit kult i staden. Denna folkkära artist fyller alltid Rådhustorget. Det är något visst med ”När en flicka talar skånska”, ”Fönsterkuvert” och ”En liten stund”.
– Vi är alltid glada över att kunna boka Danne. Han är ett säkert kort. Danne har varit extra efterfrågad i år och givetvis vill vi ge folket de vill ha. Hans tidigare spelningar på karnevalen har alltid bidragit till en skön och glad stämning, säger Lena Bergkvist som är ansvarig för Landskronakarnevalen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser